To je to što me zanima!

Rođena je bez vagine, ali žarko želi supruga i zasnovati obitelj

Kineskinja pati od MRKH sindroma koji se očituje kroz nedostatak genitalnih organa, a zahvaljujući riskantnoj operaciji nada se da će konačno naći muškarca svog života
Vidi originalni članak

Djevojka rođena bez maternice operirana je kako bi dobila umjetni genitalni organ i krenula s normalnim životom. Kirurzi iz provincije Shaanxi u sjeverozapadnoj Kini uzeli su komadić tankog crijeva i iskoristili ga u stvaranju rodnice. Tvrde da su još samo dvije slične operacije izvedene u cijelom svijetu, a bolnica nije htjela objaviti ženin identitet. Ipak, jedan kineski portal objavio je njeno prezime i dob - Zhang, 23 godine, prenosi Daily Mail

Nesretna djevojka još je u pubertetu shvatila da nešto nije u redu, jer joj je izostajala menstruacija, a prema navodima kineskih medija, majka je provjerom otkrila da njena kćer nema rodnicu.

Obitelj nije bila financijski stabilna da bi platila liječenje, a tek sad su uspjeli skupiti novac potreban za operaciju.

Djevojka boluje od Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser (MRKH) sindroma, koji karakteriziraju nedostatak rodnice, maternice i cerviksa. Pretpostavlja se da jedna žena na njih pet tisuća boluje od ove rijetke malformacije.

Zhang se nada da će nakon operacije naći muškarca svog života s kojim će zasnovati obitelj.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • 18.02.2017.

    ah oh

  • --- DAVOR --- 18.02.2017.

    Ovaj slučaj potvrđuje poslovicu: Bolje se roditi bez sreće nego one stvari. Srečo ipak ima sreče živjet u vremenima kada i muškarcima od ćune naprave pipicu i ugrade maternicu pa mogu rodit pa će i njoj sve lako rekonstruirat.

  • goran36 18.02.2017.

    Žarko želi supruga i zasnovati obitelj?? Nisam dalje uopće ni čitao jer sam homofob ne podržavam gejeve...

Komentiraj...
Vidi sve komentare