To je to što me zanima!

Dobili kuću pod uvjetom da je odvuku 300 m niz cestu

Američki par iz Pennsylvanije našao je kuću iz snova. Ali, da bi je besplatno dobili, morali su je preseliti sa zemlje na kojoj će graditi parkiralište
Vidi originalni članak

Građevinska firma rekla je Rayu i Lynne Simon da ako hoće kuću, mogu je dobiti, ali je moraju uzeti. Američki par proveo je deset mjeseci na projektu preseljenja kuće od 480 tona. Viktorijasnku četverosobnu kuću, dugačku 22 metra, digli su iz temelja i preselili je 300 metara niz ulicu u Butleru, Pennsylvania. Sada se nadaju da će se konačno useliti.
- Tražili smo kuću snova i našli je. Firma, koja je kupila zemlju, planirala je srušiti kuću i napraviti parkiralište - rekla je Lyyn.
Rekli su da je mogu uzeti. Ambiciozan par angažirao je firmu koja se bavi preseljenjima, Wolfe House & Building Movers. Iskopali su dva do tri metra ispod temelja kako bi stavili čelične nosače koje su istovremeno podigli iz zemlje. Prenijeli su je na novu lokaciju, spustili i spojili na komunalije. Međutim, dugo su čekali dozvolu jer su se vlasti bojale da golema kuća ne bi oštetila cestu. Konačno putuje pa se Simoni mogu koncentrirati na svoje preseljenje.
- Prelijepa je i neprocjenjiva. Nadamo se da ćemo slijedeći mjesec tamo i prespavati - dodala je.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • fax 26.04.2009.

    kuća je kuća, je_eš stan...

  • thrys 26.04.2009.

    jeste seljaci... za vas su valjda čačićevi stanovi bolje kvalitete? pola tzv balkanskih kuca bi se raspalo da ih samo pogledas, toliko ulazemo u obnovu

  • Siljota 26.04.2009.

    Točno to, nema kuće do armiranog betona i cigle, a ovo sa slike je najjobičniji šrot, to bu se raspalo čim malo jače vjetar zapuhne, haha.

Komentiraj...
Vidi sve komentare