To je to što me zanima!

Državni arhiv objavio novine iz 1912.: U Zagrebu pozivaju na odojka, Vjekoslav pijan pao...

Vremenske nepogode pogađale su različite krajeve svijeta, od snijega u Turskoj do poplava u Japanu, a vruće ljetne noći rezultirale su kojom čašicom (pre)više, piše Hrvatski državni arhiv...
Vidi originalni članak

Srpanj se bliži kraju, a znadete li kako smo provodili vrijeme u srpnju 1912. godine? Pokazat će nam to novine „Hrvatska“ u kojima smo pronašli zanimljive objave, ne toliko različite od onih danas, objavili su na društvenim mrežama iz Hrvatskog državnog arhiva.

'TATE ELITNOG TURIZMA' Komunistička Jugoslavija je imala 'Odred za bogataše', vozače američkih limuzina

Vremenske nepogode pogađale su različite krajeve svijeta, od snijega u Turskoj do poplava u Japanu, a vruće ljetne noći rezultirale su kojom čašicom (pre)više. Tržište nekretninama je cvjetalo, rasprodaje su bile u punome cvatu.  Dolazili su nam u posjet đaci iz Bosne, turizam je još bio u povojima, ali rane naznake Bookinga već su na pomolu, Opatija je ljetni hit, naveli su dalje u objavi uz fotografije novinskih isječaka od prije 110 godina.

FELJTON: 75 GODINA BRODARA Jugolinija: Od ponosa države, preko pomorskih kalvarija i šverca do propasti u Hrvatskoj

Poplave u Japanu: Na zapadnoj obali Japana nastupile su silne poplave, koje su progutale velik broj ljudskih žrtava. Razorene su željezničke pruge, a žetva riže uništena je. U gradu Okana, javlja se, da je zaglavilo 400 ljetnih gostiju, stoji u jednom od isječaka.

DNEVNIK NAME Tajne najpoznatije robne kuće u Zagrebu: Trešnja, skriveni vrt i šoping koji traje već 140 godina

U drugom piše: 

Posljedice pijanstva. Vjekoslav Glas, radnik u tvornici koža, stan u Novoj Vesi kbr 12, došao je noćas oko 12 sati pijan kući. pa se je naslonio na otvoreni dvorištni prozor u prvom katu. Izgubivši ravnovjesje, prevalio se Glas i pao u dvorište na zemlju. Tom prigodom slomio si je desnu nogu izpod koljena....

DUGA TRADICIJA U HRVATSKOJ FOTO: Pogledajte kako izgleda najstarija ljekarna u Europi, u Trogiru radi već 750 godina

Ovdje pogledajte ostale događaje iz srpnja 1912. godine...

Idi na 24sata

Komentari 1

  • zlundra 29.07.2022.

    tko pročita članak saznati će šta je ravnovjesje....

Komentiraj...
Vidi sve komentare