To je to što me zanima!

Evolucija intimnih frizura: Kako su nosile naše bake i prabake?

Moderne žene u stanju su izdržati sve - od napornih epilacija, preko bolnih depilacija voskom do brijača i krema ne bi li njihova 'intimna frizura' bila savršena...
Vidi originalni članak

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Danas žene imaju slobodu birati kako će 'furati intimnu frizuru'. Na njima je da odaberu hoće li skinuti sve dlačice voskom, stilizirati se

trimerom i brijačem ili njegovati prirodni izgled. No, nekad stvari nisu bile tako jednostavne.

Žene depiliraju intimne dijelove još od Starog Egipta, 3000 godina prije Krista. To je doba u kojem se preferiralo tijelo bez dlaka, a pri njihovom uklanjanju korišteni su brijači od bronce i oštro kamenje.

Žene u Egiptu među prvima su koristile šećernu pastu kako bi uklonile dlačice iz korijena. S druge strane, Grkinje nisu koristile pastu, već su svaku dlaku pojedinačno čupale.

POGLEDAJTE EVOLUCIJU INTIMNIH FRIZURA:

U srednjem vijeku je svima, zbog epidemije stidnih uši, bilo preporučeno brijati stidne dlačice. Žene su to radile, ali su zbog ljepote međunožja nosile kovrčave perike, tzv. 'merkinice'.

U 40-im godinama 20. stoljeća u modu dolazi bikini i žene se sređuju prema njemu. To je trajalo sve do 60-ih i 70-ih godina kad se počeo njegovati kult prirodnog tijela i da se na njemu ništa ne dira jer takvo prirodno je idealno.

Devedesetih godina popularna je postala 'brazilka', kojom se uz pomoć voska uklanjanju sve dlačice, bez trokuta i pravokutnika kao ukrasa.

Idi na 24sata

Komentari 111

  • Mercedes s klasa 10.10.2017.

    Perverzan clanak. Dajem vam crveni karton

  • beebee 09.10.2017.

    Ove perike su najjače

  • Fantom_007 09.10.2017.

    članak je debilana samo takva, netko naletio na youtubeu na video i od toga napravio članak. Trebali su napraviti nešto kao pomozite istrebljivanju stidnih ušiju i nemojte se brijati, naravno sa udrugom za zaštitu životinja

Komentiraj...
Vidi sve komentare