To je to što me zanima!

Farmer je napravio vojsku robota koje zove sinovima

Kineskog farmera toliko je fascinirala tehnologija da je napravio čak 26 robota koji poslužuju vodu, pale cigarete, sviraju... Gradio je obitelj 30 godina
Vidi originalni članak

Wu Yulu (46) iz sela kraj Pekinga ima završenu samo osnovnu školu. Sam je dizajnirao i napravio robote od otpadnog materijala.
- Sjedeći jedan dan na stepenicama i gledajući prolaznike došao sam na ideju da napravim stroj koji hoda kao čovjek. Imao sam 11 godina kad sam počeo raditi prvog - rekao je.
Trebalo mu je nekoliko godina za robota koji se samo gegao sitnim koracima jer nije mogao dizati noge. Ali, vremenom, dizajni su postajali sve sofisticiraniji. Noviji roboti mogu se čak penjati po zidovima, posluživati vodu, paliti cigarete, svirati razne glazbene instrumente i crtati kineske simbole. Imenovao ih je rednim brojevima od Wu broj jedan pa sve do Wu broj 26.
- Sve su to moji sinovi pa moraju nositi moje prezime - rekao je.
Ima i mezimca, Wua broj 25, koji svakodnevno po selu vuče rikšu sa svojim izumiteljem. Radi šest sati u komadu s jednim punjenjem. Koliko god mu to teško pada, morat će prodati neke od "svojih sinova" jer ga hobi košta dvije trećine mjesečnog prihoda.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • z501 26.11.2008.

    luđak

Komentiraj...
Vidi sve komentare