To je to što me zanima!

I to na Jadranskoj magistrali: Preticao preko pune u zavoju

Dostavno vozilo zagrebačkih tablica koji je u nepreglednom zavoju pokušao preteći kolonu dok je iz drugog smjera nadolazila skupina vozila, a onda se ispred njega ubacio auto
Vidi originalni članak

'Prometne zgode i nezgode' stranica je na Facebooku koja objavljuje fotografije i snimke nesavjesnih vozača koji krše pravila i ugrožavaju tuđe živote. 

U srijedu su objavili video snimljen na Jadranskoj magistrali na kojem se vidi dostavni auto zagrebačkih tablica koji je u nepreglednom zavoju pokušao preteći kolonu dok je iz drugog smjera nadolazila skupina vozila. 

U ključnom trenutku ispred njega se ubacio osobni automobil, koji se u najmanju ruku pogibeljnim manevrom isključio iz prometa i zaustavio na obližnjem odmorištu. Tim je potezom, vrlo vjerojatno, zapravo spriječio tragediju koja se činila neizbježnom.

Kako se doznaje iz komentara riječ je o dionici Jadranske magistrale kod Živogošća.

POGLEDAJTE VIDEO:

Jadranska magistrala je među 15 najopasnijih cesta na svijetu

Podsjetimo, Jadranska magistrala je žila kucavica tijekom turističke sezone, ali već godinama slovi kao jedna od najopasnijih cesta u Hrvatskoj. I ne samo kod nas. Naime, u rujnu prošle godine Business Insider stavio je Jadransku magistralu na popis 15 najopasnijih cesta na svijetu.  

Naveli su da su tražili najstrašnije, najopasnije i najsmrtonosnije ceste na kojima se možete voziti. Jadranska magistrala našla se na njihovom popisu jer je poznata po uskim cestama s dva traka kojima nedostaje sigurnosnih barijera, ali i zato što je puna slijepih kutova i oštrih zavoja uz litice, pisao je Insider.

No, to su sve činjenice koje su poznate od ranije. Riječ je o cesti smrti na kojoj se svaka veća greška vozača kažnjava prometnom nesrećom. Nadalje, na pojedinim dionicama Jadranske magistrale brzina se penje do 90 km/h, a da ne postoji nikakva zaštitna ograda, odnosno ako ona i postoji ne zadovoljava zahtjevima za tu brzinu.

Kako kažu stručnjaci iz EuroRAPa koji su lani objavili veliko istraživanje upravo o Jadranskoj magistrali, cijelom dužinom magistrale javljaju se opasni objekti koji povećavaju vjerojatnost smrti tijekom nesreće. Tako se na primjer na 35% dužine dionice javljaju stabla debljine veće od 10 cm, rasvjetni stupovi, kamenje i različiti drugi objekti koji su ocijenjeni kao opasni. Veliki dio dionice magistrale ima loše postavljenu zaštitnu ogradu koja može čak biti i uzrok smrti vozača prilikom nesreće.

Idi na 24sata

Komentari 150

  • 14.03.2018.

    napisla komentar što sam vidjela danas na cesti ,, bez vrijeđanja i prostih riječi, pa komentar ipak obrisan..Zašto?

  • Crokaboy 14.03.2018.

    Koje čudo❓E glupe li objave. Svaki dan ama bas svaki dan to rade a vama je to cudno😂

  • žakhoudek 14.03.2018.

    moguce da je to Ivica Petrlic.

Komentiraj...
Vidi sve komentare