To je to što me zanima!

Inspirativno: Dirljivi prvi koraci dječaka koji je ostao bez noge

Iako je u dobi od samo dvije godine ostao bez noge i stopala, mali Kayden iz New Jerseyja bio je pun duha i vedrine kada je po prvi puta prohodao uz pomoć proteze
Vidi originalni članak

Kayden Elijah Kinckle rođen je prije dvije godine u Englewoodu u New Yerseyju s relativno rijetkim tjelesnim poremećajem - omfalokelom. Ukratko - dio njegovih organa formirao se izvan trbušne šupljine. Također, noge i stopala bili su mu omotani u pupčanu vrpcu zbog čega se rodio s nekoliko deformiteta. 

Početkom ove godine, u siječnju, Kaydenu je amputirano desno stopalo i lijeva noga. Nekoliko mjeseci kasnije oporavak je gotovo završen, Kayden se priviknuo na proteze i spreman je za prve korake uz hodalicu. Njegovo samoohrabrivanje uzvicima 'I got it! I got it!' u videu koji je objavila njegova majka obišlo je svijet i dirnulo mnoge. 

Ona je priznala da su joj liječnici već u ranom stadiju trudnoće savjetovali prekid iste. Sada pokušava prikupiti sredstva za njegove proteze i terapiju koji su u SAD-u astronomski skupi zbog čega će objaviti i knjigu o cijeloj njegovoj bolesti, operacijama i konačnom oporavku. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • tulipan-ka 08.07.2014.

    dušica mala slatka,sretno ti u životu...

  • Stella81 08.07.2014.

    nema teorije da sad kliknem na ovo u pms-u...

  • lara123456 08.07.2014.

    Svača čast mališanu! Svaka čast na upornosti, želim mu punooo sreće u daljnjem životu :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare