To je to što me zanima!

Iskopali joj oči zbog zarade: Iz ropstva spašena stara slonica

Nakon što je nekoliko desetljeća provela na ulici u stravičnim uvjetima, slonica Lakhi ostatak će života provesti u prirodnom okruženju i u društvu drugih slonova
Vidi originalni članak

Brojne životinje u Indiji cijeli život provode u robovlasničkom odnosu. Najčešće ih se izrabljuje za prosjačenje , a zauzvrat nemaju ni adekvatan smještaj, ni prehranu.

Najnoviji takav slučaj zabilježen je u Mumbaiju gdje je iz ropstva spašena 60-godišnja slonica koja je nekoliko desetljeća provela u prosjačenju na ulici, s nogama u okovima. Nju su zajednički spasili članovi organizacije ' People for Animals ' i ' Wildlife SOS ' u čijem će rezervatu slonica Lakhi provesti ostatak života, piše TheDodo .

Oni kažu kako je imala izbodena i ispucala stopala, noge u lancima, bila je dehidrirana i očigledno izmučena. Utvrđene su joj ozljede glave, a vid je najvjerojatnije izgubila nakon što su joj oči isčupane metalnim kukama .

Indijski sud Lakhi je i legalno dodijelio njenim spasiteljima nakon što je utvrđeno da se slonica trebala pojaviti u Bollywoodskom filmu. Njen vlasnik očito nije prezao ni od čega zbog malo dodatne zarade. Sud je uzeo u obzir njeno stanje i godine koje je provela u užasnim uvjetima i mučenju.

Slonica je upravo krenula na put od 800 milja kako bi ju smjestili u Centar za brigu o slonovima gdje će se pridružiti ostalim slonovima u prirodnom okruženju. Njeno putovanje možete pratiti na Facebook stranici Wildlife SOS -a. Tamo je smješten i prije nekoliko mjeseci spašeni slon Raju čije su suze radosnice obišle i dirnule cijeli svijet.


Idi na 24sata

Komentari 81

  • ipzadar 03.03.2015.

    Kako ovaj užas može biti u "fan" rubrici !???

  • NinoHalupecki 02.03.2015.

    treba ga kaznit cija je bila smrtnom kaznom i njemu iskopat oci na zivo

  • nebraska96 01.03.2015.

    ne mogu ni zamislit kako je ta slonica preživjela kopanje očiju, strašno

Komentiraj...
Vidi sve komentare