To je to što me zanima!

Izvukao se za dlaku: Čavao mu je kroz oko ušao sve do mozga

Anonimni 27-godišnji mladić nedavnu će nesreću pamtiti sve do kraja života. Ne samo zbog njene bizarnosti, već i činjenice da mu ona nije ostavila trajne ozljede
Vidi originalni članak

Mladi vrtlar iz okolice Bostona prije dva je mjeseca uređivao jednu okućnicu, baš kao i svakog dana. No, usred košnje s tzv. 'flaksericom', rotirajuća mu je žica u lice lansirala čavao od 8 centimetara koji ga je pogodio ravno u oko

Već nekoliko desetaka minuta kasnije vrtlar je bio hitno prebačen u bolnicu u Bostonu. Tamo su mu skenirali glavu, a snimke su pokazale da je čavao zaobišao oko, ali se pozicionirao uz dvije vrlo važne arterije.

New England Journal of Medicine.

- Čavao je bio poput prsta u brani. Bojali smo se da će čovjek obilno krvariti ukoliko izvadimo čavao, objasnio je Dr. Wael Asaad za New England Journal of Medicine. 

Za operaciju su se pripremila tri kirurga. Jedan je bio spreman za operaciju s prednje strane, a drugi za operaciju kroz vrat. Treći je vadio čavao. Na sreću, pokazalo se da je čavao samo dodirnuo arterije i nije ih probio. Oko je imalo samo manja oštećenja.

Da je čavao ušao samo po malo drugačijim kutom, mogao je uništiti i oko i probiti arterije, te čak i oštetiti mozak. No, osam tjedana kasnije vrtlar se u potpunosti oporavio bez ikakvih trajnih posljedica, a vid mu se u potpunosti vratio. 

New England Journal of Medicine

Idi na 24sata

Komentari 12

  • user_140683 27.05.2015.

    Pa sad ti flaksaj!

  • kung fu panda 21.05.2015.

    ovo ja zovem čavel v glavi

  • nepe 20.05.2015.

    i ovo ide u rubriku FUN?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare