To je to što me zanima!

Jadnim psima oblače veste te kostime Elvisa i gusara

Kostimi su postali popularni kod vlasnika pasa. Dolaze u raznim bojama, veličinama, a ako želite da vam pas izgleda poput Elvisa, nema problema
Vidi originalni članak

Globalni trend u kojem vlasnici odijevaju svoje ljubimce doveo je do toga da organizacije za zaštitu prava životinja podignu svoj glas. Životinje imaju svoje krzno koje im je dovoljno i zbog dodatne odjeće bi se mogli pregrijati te oboliti. Ljudi koji ostavljaju pse u autima tijekom vrućeg vremena mogli bi, po novom zakonu, biti kažnjeni. Još nije došao zakon po kojem bi se kaznili svi oni koji muče jadne životinje oblačenjem zbog svojih modnih hirova.
- Psi imaju krzno koje ih dovoljno štiti od hladnoća. Oni reguliraju temperaturu i nije ih potrebno oblačiti. Puno je lošije za zdravlje psa kad se pregrije nego kad trpi malo hladnoće - rekao je Mark Johnston, iz britanske udruge veterinara.
Neki smatraju da oni koji oblače pse u smiješne kostime zapravo rade istu stvar kao u djetinjstvu. Samo što su zamijenili lutke sa živim bićima. Pas koji šeće u Elvisovom kostimu zaista je malo previše, tvrdi Beverly Cuddy, urednica magazina koji se bavi temama o kućnim ljubimcima.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • d-mol 11.01.2009.

    psu je u kučici dovoljno toplo...a jadni...samo prave sprdnju od njih...:)

  • grode 11.01.2009.

    Problem je u vlasnicima, a ne u životinjama.

  • Ćofi 11.01.2009.

    Da gospodine veterinaru, ostaviti ću svojeg psa neka drhti vani na -20°C dok sam ja lijepo zabundan. To je sasvim ok, nedo Bog da mučim jadnog psa sa vestom, neka rađe drhti dok sere...Koje gluposti, nisu svi psi sa Sibira !

Komentiraj...
Vidi sve komentare