To je to što me zanima!

Jedva su se "iščupali": Češki bus zaglavio u vratima na Foši

Autobus čeških registracija pokušao je u ponedjeljak ujutro proći kroz gradska vrata na zadarskoj Foši. Zadarskim cestama zavladali su radovi pa su jednosmjerne ceste dodatno zakomplicirale život vozaču
Vidi originalni članak

Jedva je on tuda prošao!, kazao nam je Ivica Kokanović, kontrolor komunalne tvrtke Obala i Lučice u Zadru. 

Oko 10.30 sati u ponedjeljak autobus čeških tablica pokušao je proći kroz gradska vrata na Foši.

POGLEDAJTE VIDEO

Tuda je promet autobusima zabranjen. Čak su i ceste kojima se dovezao s druge strane Poluotoka raskopane zbog radova te  promet do 28. veljače teče jednosmjerno preko rive, odnosno ukrcajnih traka za katamarane i brodove, pa ni tuda nije jednostavno provesti autobus. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Ima široke retrovizore koje nisu mogli proći kroz otvor vrata. Bez njih bi prošao bez problema, ali s njima nikako. Pitao sam vozača kako nije pročitao znak zabrane prometa kod zgrade Peglice, jer se busevi tu moraju okrenuti i vratiti oko stare Tehničke škole. Rekao mi je da je išao po turiste na Morske orgulje pa se više nije mogao vratiti istim putem jer je cesta jednosmjerna. Sklopili smo mu retrovizore i malo po malo ipak se nekako uspio provući - rekao nam je Kokanović. 

U ljetnim mjesecima, pogotovo u špici turističke sezone, autobusi često pogriješe pa dođu do Kopnenih vrata na Foši u kojima zapnu i naprave potpuni prometni krkljanac. Iza njih se stvori kolona automobila na cesti koja je uz to i jednosmjerna pa se nitko satima iz kaosa ne može pomaknuti. 

Idi na 24sata

Komentari 32

  • Delegator4 16.01.2018.

    Ajme

  • žiko 15.01.2018.

    Mi se Česi nikog ne bojimo , čim netko prdne mi se razbežimo !

  • karton 15.01.2018.

    Cesi, dodijali ste nam, uvijek neki problemi s vama. Koji vam je k.... ?? Ostanite doma, prosim !!

Komentiraj...
Vidi sve komentare