To je to što me zanima!

Kad institucije zakažu: 'Bili su na rubu smrti, spasili smo ih!'

Udruga za zaštitu životnja “S-PAS” objavila je potresne fotografije iz Svetog Križa - na dojavu došli su u napuštenu kuću u kojoj su bila četiri psa u izuzetno lošem stanju, dehidrirani i mršavi. Dva su bila na rubu smrti
Vidi originalni članak

Još jedna tužna priča iz Hrvatske. Još jedna priča u kojoj pate oni koji to najmanje zaslužuju. Udruga za zaštitu životnja “S-PAS” objavila je potresne fotografije dva napuštena psa u izrazito lošem fizičkom i psihičkom stanju.
Prije tjedan dana dobili su dojavu da su četiri psa ostala sama u napuštenoj kući u Svetom Križu te da su izrazito plahi i nepovjerljivi.

 'Jučer, 29. rujna opet smo dobili poziv u pomoć zabrinute susjede koja ih je obilazila. Predsjednica udruge, Gloria Malin, izašla je na lokaciju i imala što vidjeti - psi su bili u puno gorem stanju od opisanog. Dehidrirani, pothlađeni, mršavi. Dva psa smo preuzeli te su veterinarski obrađeni i potvrđeno je iznimno loše fizičko i psihičko stanje. Idu u program rehabilitacije kako bi se izvukli od smrti i oporavili se' rekla nam je iz udruge Ana Nimac.

Osim što su bili stravično mršavi, u teškom fizičkom i psihičkom stanju, boravili su u napuštenoj kući prepunoj smeća, u vlastitim fekalijama. Susjedi su neko vrijeme kontaktirali sve nadležne službe, no nitko nije reagirao.

'Ono što je bitno da su sustanari neko vrijeme slali slike i prijave komunalcima i inspekciji, policiji, općini i nitko nije reagirao. Institucije su opet zakazale' napomenuli su iz udruge.

Druga dva psa su nešto stariji i srećom, u boljem stanju te za njih hitno traže smještaj i rješenje za spas. S obzirom da su im kapaciteti već odavno popunjeni, predsjednica udruge Gloria je dva u lošijem stanju smjestila u svoj dom.

'Svi naši štićenici, osim par koji su kod divnih teta čuvalica, nalaze se kod Glorie u njezinom.roditeljskom domu, eto jedva smo i ova dva preuzeli. Bit će nam potrebna velika pomoć u podmirivanju veterinarskih troškova' istaknula je Nimac.

Psi su trenutno na oporavku te svi koji su u mogućnosti mogu pomoći uplatom na žiro račun udruge

HR3423600001102613308

Udruga za zaštitu životinja S-PAS

Zagrebačka banka.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • kelab 01.10.2018.

    I sam imam psa i drugih 'ljubimaca'. Meni kako bude ali za njih mora biti. "Ljubimci" nisu za svakoga. Cesto puta roditelji popuste razmazenoj djeci i nabave im 'ljubimca'. Brzo ih prodje volja i ona traze novu igracku. Roditelji onda ne znaju sto raditi s nesretnim zivim bicima... Ne kazem da je to uvijek tako. Ima svakojakih nastranih u ljudskom oblicju.

  • 30.09.2018.

    Jadna mala bića..😔..o vidi, ga kako legi pokriven..😭

  • 30.09.2018.

    Boli me srce gleda ovo.. :(

Komentiraj...
Vidi sve komentare