Obavijesti

Viral

Komentari 12

Kad institucije zakažu: 'Bili su na rubu smrti, spasili smo ih!'

Kad institucije zakažu: 'Bili su na rubu smrti, spasili smo ih!'
10

Udruga za zaštitu životnja “S-PAS” objavila je potresne fotografije iz Svetog Križa - na dojavu došli su u napuštenu kuću u kojoj su bila četiri psa u izuzetno lošem stanju, dehidrirani i mršavi. Dva su bila na rubu smrti

VIDEO

Još jedna tužna priča iz Hrvatske. Još jedna priča u kojoj pate oni koji to najmanje zaslužuju. Udruga za zaštitu životnja “S-PAS” objavila je potresne fotografije dva napuštena psa u izrazito lošem fizičkom i psihičkom stanju.
Prije tjedan dana dobili su dojavu da su četiri psa ostala sama u napuštenoj kući u Svetom Križu te da su izrazito plahi i nepovjerljivi.

 'Jučer, 29. rujna opet smo dobili poziv u pomoć zabrinute susjede koja ih je obilazila. Predsjednica udruge, Gloria Malin, izašla je na lokaciju i imala što vidjeti - psi su bili u puno gorem stanju od opisanog. Dehidrirani, pothlađeni, mršavi. Dva psa smo preuzeli te su veterinarski obrađeni i potvrđeno je iznimno loše fizičko i psihičko stanje. Idu u program rehabilitacije kako bi se izvukli od smrti i oporavili se' rekla nam je iz udruge Ana Nimac.

Osim što su bili stravično mršavi, u teškom fizičkom i psihičkom stanju, boravili su u napuštenoj kući prepunoj smeća, u vlastitim fekalijama. Susjedi su neko vrijeme kontaktirali sve nadležne službe, no nitko nije reagirao.

'Ono što je bitno da su sustanari neko vrijeme slali slike i prijave komunalcima i inspekciji, policiji, općini i nitko nije reagirao. Institucije su opet zakazale' napomenuli su iz udruge.

Druga dva psa su nešto stariji i srećom, u boljem stanju te za njih hitno traže smještaj i rješenje za spas. S obzirom da su im kapaciteti već odavno popunjeni, predsjednica udruge Gloria je dva u lošijem stanju smjestila u svoj dom.

'Svi naši štićenici, osim par koji su kod divnih teta čuvalica, nalaze se kod Glorie u njezinom.roditeljskom domu, eto jedva smo i ova dva preuzeli. Bit će nam potrebna velika pomoć u podmirivanju veterinarskih troškova' istaknula je Nimac.

Psi su trenutno na oporavku te svi koji su u mogućnosti mogu pomoći uplatom na žiro račun udruge

HR3423600001102613308

Udruga za zaštitu životinja S-PAS

Zagrebačka banka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

VIDEO Budale kruže, a on ide ravno: Pogledajte kako je u Zagrebu prošao kružni tok!
NEVJEROJATNA SNIMKA

VIDEO Budale kruže, a on ide ravno: Pogledajte kako je u Zagrebu prošao kružni tok!

ZAGREB Snimku je objavila Facebook stranica Prometne zgode i nezgode. Na njoj se vidi da vozač uopće nije usporio prije kružnog toka na Tuškancu niti je ušao pravilno u njega. Krivim smjerom je samo proletio ravno! Što je najgore, neki ga i brane: 'Pa nije nikoga bilo, ne vidim što je napravio krivo...' Strahuje se da iza tog komentara stoji čovjek koji ima vozačku. Pravu...

'Žene mi zavide, muškarci me se boje. Predobro izgledam i zato sam sama već šest godina...'
BRITANKA IMA PROBLEM

'Žene mi zavide, muškarci me se boje. Predobro izgledam i zato sam sama već šest godina...'

Ljudi misle da ne idem na spojeve jer sam arogantna, ali to nije razlog, jednostavno ne mogu pronaći nikoga jer ovako dobro izgledam. Boje mi se prići, kaže Britanka
VIDEO Jutarnje razgibavanje divljih svinja. Trčali uz prugu u Zagrebu: 'Išli su prema centru'
KUDA IDU DIVLJE SVINJE?

VIDEO Jutarnje razgibavanje divljih svinja. Trčali uz prugu u Zagrebu: 'Išli su prema centru'

ZAGREB - Dvije divlje svinje u petak ujutro snimio je čitatelj 24sata u zagrebačkoj Dubravi. Trčale su uz prugu, prvo su pretrčale Osječku, pa Branimirovu te nastavile svoj put prema centru, rekao nam je čitatelj.