To je to što me zanima!

Kad te sreća pomazi: Kupio je stari tenk i postao - milijunaš!

Britanski entuzijast i strastveni ljubitelj svega vezanog uz vojsku nije mogao vjerovati kad je u rezervoaru za gorivo starog tenka pronašao vrijedne zlatne poluge
Vidi originalni članak

Britanski kolekcionar Nick Mead pronašao je pet zlatnih poluga u vrijednosti od čak dva milijuna funti. Kako? Slučajno, u rezervoaru za gorivo starog iračkog tenka. Naime, Mead je tenk kupio na eBayu, a kad je ogromno vozilo stiglo u njegov muzej, odlučio je zajedno sa svojim prijateljem prionuti obnovi oronulog vozila vrijednog oko 30 tisuća funti.

Tijekom čišćenja tenka zavirili su i u rezervoar te se nemalo iznenadili kad su u njemu pronašli pet zlatnih poluga, piše Daily Mail.

Dvojac entuzijasta odmah je obavijestio policiju koja je tijekom očevida ustanovila da se radi o pet kilograma čistog zlata vrijednog oko dva milijuna funti. Policija je poluge privremeno položila u sef, a ukoliko se ubrzo nitko ne javi pripisat će ih sretnim nalaznicima. Vjeruje se da je zlato plijen iračkih vojnika koji su tenk koristili u Kuvajtu tijekom Zaljevskog rata (1990. - 1991.).

Vozilo je završilo u rukama međunarodne koalicije koja je uključivala Veliku Britaniju, a danas je u vlasništvu sretnog Meada. SSSR je prodao oko 300 takvih tenkova Bagdadu između 1959. i 1968. godine. Mead u svojoj kolekciji ima preko 150 primjeraka, no ovaj mu je s razlogom najdraži...

Idi na 24sata

Komentari 43

  • trixter 19.04.2017.

    cim ima para da kupuje tenk ocito ga sreca vec duze vrijeme mazi a ne samo sada

  • 13.04.2017.

    snašao se

  • Dalibor0704 13.04.2017.

    Poluge su od puno više nego 1 kg. Netko bi trebao pročitati što je napisao.

Komentiraj...
Vidi sve komentare