To je to što me zanima!

Koala medvjedić koji je drukčiji od svoje vrste

Umjesto sivo smeđega krzna koje je uobičajeno za njegovu vrstu, koala medvjedić Mick rodio se s bijelim krznom, što ga čini sasvim posebnim
Vidi originalni članak

Mali Mick, kako su ga iz dragosti nazvali u klinici, došao je na svijet potpuno bijel, ali nije imao kao albino vrsta koja se zna pojaviti kod koala, ružičaste oči i nos nego crne kao svi drugi.
Upravo takav spoj ga čini drukčijim od svih ostalih. Kako je od rođenja patio od rijetke očne bolesti, prebačen je odmah u kliniku za koala medvjede Port Macquarie u Sydneyu. Tamo su ga bolničari njegovali dan i noć kako bi preživio. Isto tako su ga sakrili od očiju javnosti da ga netko ne bi oteo. Nakon operacije očiju stavljen je na antibiotike dok nije potpuno ozdravio. Nakon nekoliko mjeseci boravka u klinici pušten je na slobodu.
- Često smo ga držali odvojenog od svoje vrste kako bi što manje ljudi znalo da je uopće ovdje. Uvijek ima ludih i pohlepnih kolekcionara koji bi sve dali za tako posebnu vrstu - potvrdila je jedna od zaposlenica u klinici za Daily Mail.
Stručnjaci su se bojali da će biti odbačen od ostalih medvjeda, što se, na sreću, nije dogodilo. Mick je unatoč boravku na slobodi pod stalnim nadzorom kako se bolest ne bi vratila. U šali je jedan od bolničara izjavio kako nema straha da će ga izgubiti u divljini pošto se svojom bojom ističe kao nitko drugi.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare