To je to što me zanima!

Križao tri vrste najljućih chilli papričica i dobio Nagu Viper

Gerald Fowler već se pet godina bavi uzgojem najljućih papričica. Prije nego gosti počnu jesti jelo začinjeno Nagom Viper moraju potpisati izjavu da su bili 'pri sebi'
Vidi originalni članak

Najljuća chilli papričica je toliko ljuta da oni koji ju se usude pojesti trpe od suzenja očiju, grebanja u grlu i curenja nosa. No, najljuća papričica ne raste na nikakvom egzotičnom mjestu već u Europi, na njezinom sjeverozapadnom dijelu, u engleskoj grofoviji Cumbriji. Uzgojio ju je Britanac Gerald Fowler koji se uzgojem bavi već pet godina. Križao je tri vrste najljućih papričica kako bi dobio posebno ljutu Nagu Viper koja na Scoville ljestvici ljutosti drži 'vruće' prvo mjesto. Njezinu ljutost mjerili su stručnjaci na sveučilištu Warwick, a ljestvica Scoville mjeri količinu tvari koja papričice čini tako jakima.

- Papričice koje rastu u Indiji ili na Karibima navikle su na toplinu i sušu. Sada kada rastu ovdje moraju se dodatno prilagođavati i mislim da zato proizvode još više ljutosti - zaključio je Gerald. 

Gosti u njegovom pubu Engine Innu prije nego počnu jesti hranu začinjenu ovim papričicama potpišu izjavu da su mentalno i psihički zdravi. Samo dvoje gostiju je uspjelo pojesti svoj obrok do kraja, piše Daily Mail.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • gawran 05.12.2010.

    Treba snazan zeludac, al jos snaznija guzica, paklen je to pothvat za ljudsku guzicu

  • otorinolaringolog / ginekolog 04.12.2010.

    uz ručak se dobije i melem za guzicu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare