To je to što me zanima!

Krokodil pronađen u australskom dvorištu 2500 kilometara od svog staništa

Slatkovodni krokodili endemska su vrsta u Australiji i nalaze se samo u kopnenim vodama na sjeveru zemlje
Vidi originalni članak

Slakovodni krokodil pronađen je i uklonjen je iz dvorišta u australskoj saveznoj državi New South Wales, otprilike 2500 kilometara od svog najbližeg prirodnog staništa, piše u ponedjeljak njemačka agencija dpa.

Ženku krokodila spasilo je osoblje Australskog parka reptila iz dvorišta u predgrađu Umina Beach u pokrajini Central Coast sjeverno od Sydneya, objavio je park na društvenoj mreži Instagram u ponedjeljak.

"Ženka australskog krokodila je dugačka jedan metar, procjenjuje se da je stara između 8 i 10 godina i čini se da je dobrog zdravlja", rekli su iz parka.

POLICIJA IZVUKLA TIJELO Užas na Floridi: Nestali dječak pronađen mrtav u aligatorovim ustima, majku pronašli ubijenu

"Međutim, vjeruje se da je krokodil bio nezakonito držan kao kućni ljubimac, budući da australski krokodili nisu autohtoni u pokrajini Central Coast", dodali su.

Slatkovodni krokodili endemska su vrsta u Australiji i nalaze se samo u kopnenim vodama na sjeveru zemlje.

Prema lokalnim medijima, obično se nalaze otprilike 2500 kilometara sjeverno od mjesta gdje je pronađena ženka.

'NITKO NE ŽELI TAKO SNAŽNU ŽENU' Radi s krokodilima i zbog toga joj pati ljubavni život: 'Većina muškaraca misli da sam luda'

"Dođemo do kuće tog čovjeka, uđemo u dvorište, i zaista, tamo je - jedan metar dugačak australski slatkovodni krokodil pored njegove kuće", rekao je upravitelj parka i timaritelj krokodila Billy Colett za novine Sydney Morning Herald.

"Iskreno, morao sam to vidjeti svojim očima prije nego što sam mogao povjerovati. Zaista je neobično pronaći krokodila u ovom dijelu svijeta pa smo jako sumnjičavi", dodao je.

Australski park reptila pozvao je vlasnika krokodila da se javi.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare