To je to što me zanima!

'Kruha, mlijeka i... malo trave': Lidl kupcima prodaje - kanabis

Ovaj proizvod dostupan je u Lidlovim trgovinama u Švicarskoj. Naime, Lidl koristi izmjene zakona iz 2011. kada je punoljetnim Švicarcima omogućena kupovina kanabisa s manje od 1% THC-a...
Vidi originalni članak

Mogli ste čuti za njihove niske cijene ili fini slatkiši, ali ovih dana Lidlovi kupci mogu uživati i u nekim drugim proizvodima. Lanac supermarketa Švicarcima odnedavno nudi i pravi raritet, kanabis iz lokalnog uzgoja.

110 kuna za 1,5 grama kanabisa

Kutijica s 1,5 gramom kanabisa uzgojenog u zatvorenim prostorima košta 17,99 švicarskih franaka što je oko 110 kuna, dok vrećica s 3 grama kanabisa uzgojenog u stakleniku košta dvadesetak franaka (120 kuna).

Kako piše britanski Guardian, Lidl koristi izmjene zakona iz 2011. kada je punoljetnim Švicarcima omogućena kupovina kanabisa s manje od 1% THC-a. Dostupni proizvodi trebali bi pružiti opuštajući i protu-upalni efekt i ne bi trebali biti dovoljno snažni za postizanje nekih drugih efekata. 

Dobavljač, The Botanicals, smješten je u sjeveroistočnoj Švicarskoj i uzgajaju kanabis u zatvorenim prostorima te u djelomično automatiziranim staklenicima.

Bez kemikalija i modificiranih supstanci

- Proizvođač se oslanja na održivu poljoprivredu i potpuno su izbacili iz upotrebe kemikalije, sintetičke ili genetski modificirane supstance - stoji u jednom priopćenju. Ipak, jako je neobično vidjeti cigarete kanabisa smještene na istoj stranici s gaziranim sokovima ili pakiranim mladim špinatom. 

Švicarska promjena zakona u 2011. godini, osmišljena kao pomoć povećanju dostupnosti medicinskog kanabisa, nedavno su počeli koristiti i komercijalni operateri. Švicarska carinska agencija, koja prikuplja poreze od prodaje kanabisa, zabilježila je porast registriranih trgovaca s tek par u 2015. godini na više od 140 u prošloj godini. Godine 2017. prikupljeno je oko 150 milijuna kuna od poreza na prodaju kanabisa u Švicarskoj.

Idi na 24sata

Komentari 67

  • dvadesetčetverosatnivirusić 05.05.2018.

    odlično...i ovo malo sirotinje kaj je ostalo u kroatistanu budu lagano drogirali da ne vide lopovluk i kurvaluk ...i sve pet

  • umjereni pacifist 04.05.2018.

    jedva čekam kad će švicarski tjedan u lidlu

  • Demokracija2018 04.05.2018.

    Da RH ima politicku mudrost i hrabrost onda bi LEGALIZIRALI laku DROGU (marihuanu) + uslugu EROTIKE (od striptiz barova do se*a). HR bih imala cijelu godinu turiste u ZG + obali i plivala u novcu, usputno bi smanjil kriminal (dealeri marihuane i makroi bi izgubili trziste)! Sta mislite s cim Amsterdam/NL i Prag/CZ velikim djelom privlace turiste?

Komentiraj...
Vidi sve komentare