To je to što me zanima!

Kujica doji divlje praščiće, a kokoš leži na štencima

Kujica u Moslavini prihvatila je tri divlja praščića koje je vlasnik pronašao u šumi. U Perkoviću, pak, koka leži na psićima i grije ih od studeni
Vidi originalni članak

Tko ih je vidio, križao se i smijao. Neki kažu da to nisu posli od Boga, prepričao nam je dojmove svojih prijatelja Željko Dražić, čija koka u Perkoviću kraj Šibenika leži na štencima. 
- Spava s njima i njihovom majkom. Isprva se koka družila s kujicom. Ova bi joj čuvala jaja, a ako bi se koje razbilo, kuja bi ga pojela. Nakon što je oštenila sedam štenaca, koka ih grije i spava s njima - pojasnio je Željko. Ipak, nečastivi nije tu upleo svoje papke.
- Koka i psi nisu neprijatelji, jedni drugima ne smetaju i žive u istom dvorištu. To nije uobičajena situacija, događa se među životinjama koje žive zajedno - rekli su u Veterinarskoj stanici u Dubravi.
Slično je i s tri divlja praščića koje desetak dana doji kujica u moslavačkom selu Samarica. Ako je imala leglo i ima mlijeka, logično je da ih doji. Bude joj se  majčinski instinkti pa tako nije čudno da doji praščiće divlje svinje, iako to nije uobičajeno. Franjo Jagatić kaže da je vlasnik kujice praščiće našao u šumi.
- To je protuzakonito jer divljač nije smio nositi doma iz staništa. Ako bi ih vratio u prirodu, uginuli bi, jer su sada naučili da hranu ne moraju tražiti, već je dobivaju od čovjeka kojeg se po prirodi treba plašiti - pojasnio je Ivan Krupec, tajnik Lovačkog saveza Zagreba.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • ecolozzi 08.03.2010.

    I svi su živjeli sretno do kraja života.

  • eurodiesel 08.03.2010.

    nije smio nosit praščiće iz staništa....trebo ih je ostavit da crknu....ili da prežive možda, tako da ih može ubit i pojest neki tajnik lovačkog saveza....

Komentiraj...
Vidi sve komentare