To je to što me zanima!

Lučki diže prašinu: 'Odakle ti pravo da ga otmeš i kastriraš?'

Legendarni mačak Lučki s Visa, koji je prije desetak dana postao nacionalna zvijezda nakon što se ukrcao na krivi trajekt i izgubio u Kaštelima, još jednom je u središtu pozornosti i to zbog - kastracije.
Vidi originalni članak

Naime, pojavila se inicijativa da se sve mačke “kontejnerašice” sterilizira kako bi se smanjila populacija mačaka na otoku. No obožavatelji Lučkog i svi oni koji o njemu vode brigu ne priznaju da je ovaj moreplovac tek obična ulična mačka ne dajući svakome za pravo da se olako odlučuje o njegovoj sudbini.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U Facebook grupi ‘Klub obožavatelja Visa i viškiga jezika’ prozvali su inicijatoricu kastracije mačaka koja je bez znanja Lučkovih skrbnika pokušala odvesti mačka kod veterinara.

Objavu prenosimo u cijelosti: 

Sram te bilo!

Od kuda tebi pravo da otmeš (jer tvoj je postupak upravo to!) Lučkoga i vodiš ga na kastraciju. Pa Lučki nije tvoj! Lučki je vlasništvo cijelog Visa i onih koji se o njemu brinu: momaka iz Lučke uprave, posade trajekta Hektorović, posade katamarana Karolina, Eni, koja se o njemu brine i liječi ga… Lučki je vlasništvo svih nas! Cijelog Visa… i cijele srednje Dalmacije, a i šire… Gdje si ti bila kada se za Lučkog ni znalo nije? Tko je o njemu vodio brigu? Tko ga je hranio, pazio i mazio? Kad je nestao zadnji put, što si poduzela da se nađe? Nisi ništa!

I zato se okani svog (malo)nauma! Na to nemaš pravo!

Meni se čini da je Lučki tebi trn i u oku i u guzici, pa ga, pod parolom brige za mačke (čitaj sterilizacije!), želiš kastrirati. Ali, tko si ti?

Kada si upozorena da Lučkog ne diraš i ne vodiš u Split, odvratila si, odlučna u svojoj nakani da te ''boli ku***” da je on obična mačka?! Sram neka te bude! 

VIDEO NESTALE MACE Lučki se vraća kući: Mačak je dobio i ručak na trajektu za Vis

Šime Strikoman razmišlja da napravi milenijsku fotografiju Lučkog, a ti sve to rušiš svojim maloumnim potezom kastracije.

Zato, ostavi se ćorava posla i neka o tome odluče Višani i svi oni koji se o njemu brinu. Svi kojima je to čast i koji to rade iz ljubavi. I svi oni kojima je prirastao i srcu i duši. Skloni se sa javne pozornice Visa koja je rezervirana za Lučkog!!! Ne skreći pažnju na sebe i vrati se u svoju anonimnost.

Kastriraj mačke kontejneruše! Za to imaš i podršku i svu pohvalu - ali ostavi se Lučkog!

JESTE GA VIDJELI? Višani traže mačka pomorca: Popeo se, izgleda na krivi brod ​​​​​​​

Mogli bi se i složiti da se Lučki učini neplodnim, ali na human način, kod licenciranog veterinara uz adekvatnu cijenu i uz uvjet da mu se ne reže uho (kao oznaka sterilizacije).

Ali pustimo da o tome odluče Višani i svi obožavatelji mačka Lučkog!

Stoga, ovim postom tražimo od Višana i svih onih kojima je Lučki prirastao srcu i duši da se izjasne da li žele ili ne da se Lučki kastrira?”, stoji u objavi na društvenim mrežama uz napomenu da je poruka dostavljena od Stožera za obranu Lučkovih jaja uz krilaticu ''Bez jaja nema sjaja!''. 

Idi na 24sata

Komentari 35

  • antiša-ante 27.12.2019.

    Gluposti, ljudska...

  • 18.12.2019.

    mačak je postao popularan

  • 18.12.2019.

    Hahahahahaha, ovo bi trebao HRT prenositi. Mačke štancaju sve u 16, tu i tamo mama pojede rođenu macu ako plod ne valja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare