To je to što me zanima!

Mali zec oči u oči s velikim nosorogom od dvije tone

Neobično prijateljstvo razvilo se u zoološkom vrtu Western Plains Zoo u Australiji. Zec koji teži jedva kilogram našao je prijatelja, grdosiju od dvije tone
Vidi originalni članak

Na početku je zec Robby bio dosta plašljiv, ali nakon nekoliko posjeta postao je najbolji prijatelj s velikim nosorogom. Svako jutro čuvari hrane Umqualija sijenom. Tada mu u posjet dolazi zeko.
- Zaista je neobičan prizor. Vidjeti tako sićušnu životinju pokraj ogromnog nosoroga. Čeka da završi s jelom kako bi mogao pojesti ostatke sjena - kaže Kevin Milton, čuvar parka.
U obližnjoj šumi žive mnogi zečevi. Ali samo je Robby imao hrabrosti približiti se velikim životinjama. Čim je shvatio da ga nosorog neće ozlijediti dolazi mu svaki dan u posjet. Umquali je prije nekoliko mjeseci dobila mlado. Nadira već ima 200 kilograma i šesti je nosorog rođen u tom zoološkom vrtu.
- Njezina majka je dominantna u krdu i Nadira to često koristi. Izaziva druge nosoroge gurajući ih, ali ne smije joj nitko ništa zbog utjecajne majke - izjavio je Kevin Milton.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare