To je to što me zanima!

Misterij u parku: Stotine lešina vodenih konja plutalo posvuda

Uzrok masovnog pomora životinja u Nacionalnom parku Bwabwata u Namibiji zasad ostaje misterij, no rendžeri sumnjaju da su uginule uslijed epidemije antraksa
Vidi originalni članak

Šokantni prizori stotina uginulih nilskih konja iznenadili su rendžere Nacionalnog parka Bwabwata u Namibiji. Uzrok masovnog pomora životinja za sad ostaje misterij, no sumnjaju da su uginule uslijed epidemije antraksa.

- Trenutačno je pronađeno 109 lešina. Sumnjamo u epidemiju antraksa, ali naš veterinarski tim to još treba potvrditi - izjavio je zamjenik ravnatelja parka Apollinaris Kannyinga.

Dodao je kako su meso uginulih životinja jeli krokodili i supovi pa se strahuje od širenja bolesti. Lokalno stanovništvo upozoreno je da ne konzumira meso nilskih konja upravo zbog sumnje u antraks.

Procijenjuje se da u Namibiji obitava oko 1300 nilskih konja, a posljednji pomor ugrozio je velik dio njih jer će broj lešina sigurno rasti. Iz parka kažu kako epidemije poput ove nisu nepoznate, a javljaju se kada padne vodostaj rijeke Kavango, piše Metro.

Antraks, bolest poznatu i pod nazivom bedrenica, uzrokuje bakterija Bacillus anthracis koja u tlu može preživjeti više desetaka godina.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • 11.10.2017.

    strašno

  • M.BOCWANNA 11.10.2017.

    Strašno...Ndm se da ce sve sto prije vratit u normalu.🦂

  • Prometheus 11.10.2017.

    Kao i uvijek... Antrax! Prirodna pojava u afričkoj zemlji...

Komentiraj...
Vidi sve komentare