To je to što me zanima!

Mnogima se smučilo: Evo kako ovaj liječnik pregledava bebu...

Snimka navodno dolazi iz Rusije i prikazuje liječnika koji pregledava tek rođenu bebu. Čini se da je ovaj način pregleda u Rusiji potpuno normalan...
Vidi originalni članak

Snimka pedijatra iz Rusije koji pregledava tek rođenu bebu obišao je društvene mreže i šokirao većinu onih koji su je pogledali. Iako, izgleda kao da je to u Rusiji potpuno normalno. Riječ je o kompletnom pregledu koji se inače radi nakon rođenja, ali ovaj liječnik nije bio nimalo nježan, piše Blic. 

Grubim potezima, gotovo bolnim za gledanje, pomicao je ruke i noge bebe, tresao je i prevrtao po rukama kao da je lutka. Naravno, beba je cijelo vrijeme plakala.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Metoda ovog liječnika izazvala je različite komentare. Dok neki navode da ne bi imali milosti prema ovome pedijatru kada bi ga vidjeli da to radi njihovom djetetu, drugi pak smatraju da je riječ o vrhunskom i kompletnom pregledu kakav svako dijete treba dobiti.

 

Idi na 24sata

Komentari 65

  • 24.04.2017.

    Minut nakon porođaja se novorođenče nakon praćenje uspostave normalnog disanja čišcćenja ..pristupa odmah! takozvanom Apgar testu..nazvanom po liječnici V.Apgar koja je precizirale korake koji se moraju üoduzeti nakon poroda takorekuć već u Op sali.On služi za pomoć bebi u prilagođavanju ma novi život,ali i za liječnički tim u svrhu prepoznavanja eventualnih poteškoća i pri tom hitnih intervencija..Ovjenjuje se sa ocjenom od 1..do 10...To nisu nikakve trajne dijagnoze nego ocjena trenutnog stanja bebe.Naravno gleda se funkcija pluća bubtega srca i jesu li sve ekstreniteti u redu itd..Nakon toga se bena vaga i nosi majci..5- 10 minuta kasnije se ponavlja pregled uz neurološki pregled koji je značajan faktor o motorici itd..Moro reflex i slični.Ponekada to izgleda jako opasno :) ali nije!Takve preglede rade opet liječnici odnosno pedijatri itd..on se obavlja u prisustvu majke..ako nije pod narkozom..Posije 3 mjeseca se rade opet pregledi..itd.Ovoga liječnika neću komentirati..jer ne bi bilo kolegijalno.Uvjerena sam da je pregled ok obavio..ali o načinu kako je prezentiran video i kako on to izvodi bi se dalo pričati :))) Podsjeća me sve skupa na dobru akrobatsku točku u nekom koktel baru..no to je već slobodna interpretacija i stvar subjektivnog.. Dakle,pregledi koji se vrše nad bebama..izledaju možda nekima grozno..ali oni su stručni i potrebni..kako bi liječnici na vrijeme mogli reagirati i učiniti najbolje.Treba imati povjerenja :)

  • 24.04.2017.

    Ovo je ubrzano.

  • darko122 24.04.2017.

    Na ovo jedino struka može dati komentar, posebno iz zemlje gdje je studirao i specijalizirao ovaj doktor. Osobno, laički, mislim da to može i malo nježnije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare