To je to što me zanima!

Mobitelom spasio kolegu koji je tonuo na Titanicu

Alex je kupovao kuhinju kad ga je s Karipskog mora nazvao kolega i rekao da tone na Titanicu. Prvo je mislio da se šali, a zatim zvao pomoć
Vidi originalni članak

Alex Evans (27) kupovao je u srijedu u Zapadnom Walesu kad ga je na mobitel nazvao kolega Mark Corbett (25) s tonućeg broda Titanic s Karipskog mora. Alex, inače spasioc volonter, rekao je kako je u početku zbog imena broda mislio da se Mark šali.
- Rekao sam mu da ću njemu poslati račun međunarodne potrage ako me slučajno zeza. Rekao je da je ozbiljan, a u glasu sam mu osjetio paniku - kaže Alex. Mark je s brodom dugim 78.5 metara putovao od Saint Vincenta do Puerto Rica. Voda se počela ulijevati u brod, otkazala je radio veza, te se Mark poslužio satelitskim telefonom.
- Tvoj je broj jedini koji sam znao napamet. Brod se zove Motor Yacht Titanic - rekao je Alexu dok je ovaj gledao kuhinje u Velikoj Britaniji.Alex je na na pozadinu računa zapisao koordinate broda i pozvao britansku obalnu stražu. Oni su pak o situaciji obavijestili američke i francuske kolege koji su u roku dva sata locirali Titanic koji je jedva virio iz mora blizu Grenade i spasili Marka i dva člana posade.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare