To je to što me zanima!

Nad Peruom snimili meteore? 'Ma ne, to su spremnici goriva'

Spazili su ih i mještani gradova Tingo Maria i Pucallpa, međusobno udaljenih gotovo 200 kilometara. Goruće kugle bile su vidljive i iz brazilske države Acre
Vidi originalni članak

Stanovnici sela Larancahuani u peruanskoj planinskoj regiji Puno s nevjericom su promatrali tri misteriozne kugle koje su 27. siječnja u plamenu popadale s neba nad Peruom. 

Dan ranije društvene mreže preplavile su fotografije i snimke gorućih nepoznatih objekata koji jure nebom, a spazili su ih i mještani gradova Tingo Maria i Pucallpa, međusobno udaljenih gotovo 200 kilometara. Goruće kugle bile su vidljive i iz brazilske države Acre pa su i tamošnji stanovnici pomislili kako je riječ o padu meteorita.

Šef lokalnih vatrogasaca Ramulo Barros rekao je da je tamošnji Centar za navigaciju zaključio isto te potvrdio da u vrijeme preleta kugli nije bilo međunarodnih letova u zračnom prostoru.  

No peruanske zračne snage u utorak su objavile kako je moguće da je incident povezan s povratkom rakete SL-23 u atmosferu te da su kugle zapravo spremnici goriva sa satelita. 

Meteorolog Alejandro Fonesca sa Sveučilišta u Acri kazao je da nisu zabilježeni padovi meteorita te smatra da je vjerojatnije da je riječ o 'svemirskom smeću', odnosno nefunkcionalnim dijelovima, primjerice starih satelita koje privuče Zemljina gravitacija, piše Daily Mail.  

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 01.02.2018.

    koliko ima satelita u orbiti da ce pola njih past na zemlju nekontrolirano.

Komentiraj...
Vidi sve komentare