To je to što me zanima!

Najbolje prijateljice: Maca pazi i pomaže autističnoj djevojčici

Autizam je većini ljudi potpuna nepoznanica i ukoliko im se rodi autistično dijete ne znaju kako bi postupali. Sudeći prema priči ove djevojčice, kupnja mačke jedan je od najboljih poteza...
Vidi originalni članak

Iris Grace Halmshaw je djevojčica koja je tek navršila šest godina, a glas o njenim slikama već se prenio cijelim svijetom. No, ono što cijelu priču čini još nevjerojatnijom je činjenica da je Iris još 2011. godine dijagnosticiran autizam

 

Od najmanjih nogu imala je problema s komuniciranjem, socijalnom interakcijom i izražavanjem naklonosti. kako bi joj pomogli, njeni su roditelji krenuli o potragu za aktivnostima kroz koje bi se mogla izraziti, piše Buzzfeed. Uz to su joj odlučili nabaviti i mačku. Učinili su to u veljači 2014. godine i bio je to, kažu oni, 'početak prekranog prijateljstva'. 

 

Mačku su nazvali Thula, a djevojčica je uz nju vrlo brzo postala mnogo verbalnija i otvorenija. Također, napokon je pristajala nositi odjeću što je ranije odbijala. 

 

Thula i Iris danas su nerazdvojne. Kada Iris spava, spava i Thula. Kada se iris bavi svojom omiljenom aktivnošću - slikanjem - uz nju je Thula koja pažljivo promatra svaki potez kistom. 

 

Njihova priča inspirirala je ljude diljem svijeta, a posebno roditelje čija su djeca također autistična. O djevojčici je već napisana i knjiga, a na Facebooku je prati gotovo 170 tisuća ljudi. 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Prepelita 14.03.2016.

    Slatka maca i još slađa djevojčica, želim joj svu sreću u životu!

  • bela virino 12.03.2016.

    Svako dijete bi trebalo odrastati uz neku životinju. :)

  • 12.03.2016.

    Prekrasna curica kao i maca. Tko bih rekao da malena ima autizam, izgleda sasvim normalno!

Komentiraj...
Vidi sve komentare