To je to što me zanima!

Napravili cestu na vrhu zgrade, pokušajte iz prve pogoditi gdje

Ova peterokatnica u kineskom Chongqingu odskače od ostalih zgrada, barem što se svog kvarta tiče. Naime, na vrhu zgrade se umjesto uobičajenog krova nalazi - cesta...
Vidi originalni članak

- Aj', za 5 minuta na zgradi, idemo đir s autom - vjerojatno zvuči dogovor stanovnika jednog kvarta u kineskom Chongqingu. Dobro ste pročitali, ekipa se nađe na vrhu zgrade i vozika autima. Poznato je da kineski graditelji idu korak dalje sa svojim građevinskim idejama, ali ova je jedna od najfascinantnijih dosad.

Cesta s dvije trake i parkingom na vrhu zgrade ostavlja nas bez teksta svaki put kad pogledamo fotografije i videozapise, no ostaje pitanje - kako se stanari odnose prema buci koja im svakodnevno "visi nad glavom"?

Bilo kako bilo, gradske vlasti ovu zgradu predstavljaju kao savršen primjer modernog i potpunog iskorištavanja gradskog prostora, a Chongqing je poznat po svojim neobičnim zgradama. Primjerice, prisjetite se one kroz koju prolazi vlak...

 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • plutarh 29.06.2017.

    ...a tko stanare išta pita !?

  • 29.06.2017.

    Tocno da su neki tekstovi jako kratki a neki su nepotrebno predugi ( pise se nepotrebno ), jer nam ponavljate neke tekstove ., a ovaj je jako zanimljiv al ne dorecen.

  • 29.06.2017.

    Znala sam

Komentiraj...
Vidi sve komentare