To je to što me zanima!

Novi krater: Rusi strogo taje gdje će se otvoriti 'vrata pakla'

Znanstvenici se u Sibiru užurbano pripremaju za formiranje novog kratera koji će biti mnogo veći od već postojećeg. Njegova se lokacija čuva u najstrožoj tajnosti
Vidi originalni članak

Istraživački tim angažiran za promatranje nastanka kratera kaže kako će se on širiti zbog puknuća u permafrostu. Njegova je lokacija zasad tajna kako mu se ne bi približavali brojni znatiželjnici i amateri. Naime, nastali će 'brežuljak' sigurno eksplodirati i to se može dogoditi 'u bilo kojem trenutku'. 

No, krenimo od početka. Znanstvenici su locirali 'brežuljak' tj. 'oteklinu na površini' koja je abnormalna u smislu veličine i forme. Vladimir Olenchenko, istraživač na 'Institute of Petroleum Geology and Geophysics' u Novosibirsku kaže kako novi krater neće biti mnogo udaljen od drugog koji se formirao još prošle godine. Također - čini se i kako će biti mnogo veći. 

- Koordinate lokacije na kojoj se će pojaviti krater čuvamo u tajnosti kako se tamo ne bi počeli okupljati znanstvenici i kvazi-znanstvenici s obzirom da 'brežuljak' može eksplodirati svakog trenutka, istaknuo je Olenchenko, piše RT.com

Podsjećamo, krater koji je nastao u Sibiru prošle godine nalazi se nedaleko od gazpromovog plinskog polja. Rupa od 80 metara dugo se punila vodom i na kraju se pretvorila u jezero. Krater je trenutno dubok desetak metara, no njegova će se dubina povećavati, kažu znanstvenici. 

Da stvar bude intrigantnija, oko velikog se kratera formiralo i dvadesetak manjih. No, sve će njih zasjeniti novi, gigantski krater kojeg mnogi već nazivaju 'vratima pakla'. 

Idi na 24sata

Komentari 21

  • Aqamarinne 29.09.2015.

    Ovakvim bušenjima i prodiranjima duboko u Zemlju vrlo lako mogu poremetiti Zemljinu ravnotežu i os Zemlje..Može se dogoditi jednostvano i to da Zemlja može puknuti na pola pa ćete se onda ovako igrati sa prirodom i onime što nam je Bog dao, a mi svakim danom sve više i više uništavamo..I što će tražiti u toj golemoj rupi, valjda idu po vraga da ga dođe gore ;)) Kao da nemamo dovoljno nevolja i potresa koji se događaju baš zbog takvih ludih ekperimanata nad Zemljom, još im i ovo treba pa da unište potpuno Zemlju.

  • napoleonov sin 25.09.2015.

    haha

  • amber_rose1 24.09.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare