To je to što me zanima!

Obiteljska kuća od meda radi probleme stanarima

U poznatoj bajci 'Ivica i Marica' vještica živi u kući od čokolade. Slična kuća nalazi se i u Kaliforniji, no ovaj put nije od čokolade, nego od meda
Vidi originalni članak

Obitelj Stathato iz San Marina u Kaliforniji (SAD) živi u slatkoj kući. Iz zidova doslovno curi med. Razlog su milijuni pčela koje su se nastanile u zidovima kuće u vlasništvu Helen i Jerry Stathatos. Već godinama pčele su dobri sustanari. No u zadnje vrijeme počele su letjeti i zujati češće nego inače, a meda ima toliko da je promijenio boju unutarnjih zidova kuće.
- Kada sam ušao u kuću osjetio sam miris slatkoga. Osjećao sam se kao da sam u staklenci meda - kaže Dustin Mackey, stručnjak za uklanjanje pčela. Prostor oko spavaće sobe na katu odzvanja zujanjem radišnih insekata. Mackey kaže da obitelj s pčelama živi već 20 godina, no nikada im nisu stvarale ozbiljnije probleme. Helen i Jerry odlučili su da ne žele u potpunosti izbaciti sustanare jer bi to značilo da moraju rušiti nekoliko zidova u kući. Dustin će očistiti samo prozorske okvire i zatvoriti otvore na gornjem katu kako ne bi mogle ulaziti u kuću. Odmah kraj ulaznih vrata nalazi se otvor kroz koji pčele ulaze u zidove.
- Ova kuća je uistinu slatko mjesto za život - šali se Mackey.
- Imaju vrt pun prekrasnog cvijeća. Najljepši je koji sam vidio. Savršeno okružje za pčele - završava Dustin Mackey.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare