To je to što me zanima!

Objašnjavaju li ogromni krateri misterij Bermudskog trokuta?

Znanstveno otkriće kratera na dnu zapadno-centralnog dijela Barentsovog mora, vjeruju ljubitelji paranormalnog, možda bi moglo objasniti misteriozne nestanke brodova u Bermudskom trokutu...
Vidi originalni članak

Na samom dnu Barentsovog mora znanstvenici su još prije nekoliko desetljeća detektirali kratere široke 'do pola milje' i duboke oko 45 metara. Utvrđeno je da oni nastaju usred gomiljanja metana u komorama koje u jednom trenutku prsnu pa tako nastaje krater. 

Iz nekog razloga, priča je sada opet aktualizirana te ju se povezuje s misterioznim fenomenom Bermudskog trokuta. Naime, kada dođe do prsnuća komore s plinom, energija koja se pritom oslobađa može ugroziti plovila koja se u tom trenutku nalaze iznad nje, piše Daily Mail.  

Ljubitelji paranormalnog odmah su zbrojili dva i dva i zaključili kako bi to mogao biti uzrok nestanka plovila i letjelica u području poznatom kao Bermudski trokut i Đavolji trokut. Ukoliko vam taj fenomen možda nije poznat, radi se o 'trokutu' koji se proteže od obale Floride, pa do Puero Rica i točke u Atlantskom oceanu. 

Njima je za pravo dao i ruski znanstvenik i šef Trofimuk instituta Igor Yeltsov koji tvrdi da bi rupe nastale izbijanjem plina u Sibiru također mogle objasniti pojave u tzv. Bermudskom trokutu. 

No, koliko zapravo ima istine u pričama o navodnim nestancima u Bermudskom trokutu? Pa, neke će to razočarati, ali - ne previše.

Naime, sporni trokut posebno rizičnim ne smatra ni jedna mornarica ili tvrtka na svijetu, a za većinu se navodnih nestanaka kasnije utvrdilo da su bili krivo ili lažno prijavljeni ili pak da se uopće nisu dogodili. O tome je detaljno pisao Larry Kusche, istraživač s državnog sveučilišta u Arizoni čiji nalazi pokazuju da se na tom području događaju nesreće čiji broj ulazi u svjetski prosjek i ničime se ne ističe. 

Zanimljivo, World Wide Fund for Nature 2013. godine je objavio listu deset najopasnijih područja za plovidbu i Bermudski trokut nije bio među njima

 

 

Idi na 24sata

Komentari 67

  • lukaisus 16.03.2016.

    Illuminati confrimed!

  • napoleonov sin 14.03.2016.

    to je moguce jer ima nešto tamo misteriozno ..neke prirodne sile

  • Studva59 14.03.2016.

    p.s. promjene na portalu,sami ste uveli,niste pitali citatelje,zato se imamo pravo buniti.pogledajte kako pisu ostali mediji i kako se uvazavaju zelje citatelja!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare