Obavijesti

Viral

Komentari 67

Objašnjavaju li ogromni krateri misterij Bermudskog trokuta?

Objašnjavaju li ogromni krateri misterij Bermudskog trokuta?
1

Znanstveno otkriće kratera na dnu zapadno-centralnog dijela Barentsovog mora, vjeruju ljubitelji paranormalnog, možda bi moglo objasniti misteriozne nestanke brodova u Bermudskom trokutu...

VIDEO

Na samom dnu Barentsovog mora znanstvenici su još prije nekoliko desetljeća detektirali kratere široke 'do pola milje' i duboke oko 45 metara. Utvrđeno je da oni nastaju usred gomiljanja metana u komorama koje u jednom trenutku prsnu pa tako nastaje krater. 

Iz nekog razloga, priča je sada opet aktualizirana te ju se povezuje s misterioznim fenomenom Bermudskog trokuta. Naime, kada dođe do prsnuća komore s plinom, energija koja se pritom oslobađa može ugroziti plovila koja se u tom trenutku nalaze iznad nje, piše Daily Mail.  

Ljubitelji paranormalnog odmah su zbrojili dva i dva i zaključili kako bi to mogao biti uzrok nestanka plovila i letjelica u području poznatom kao Bermudski trokut i Đavolji trokut. Ukoliko vam taj fenomen možda nije poznat, radi se o 'trokutu' koji se proteže od obale Floride, pa do Puero Rica i točke u Atlantskom oceanu. 

Njima je za pravo dao i ruski znanstvenik i šef Trofimuk instituta Igor Yeltsov koji tvrdi da bi rupe nastale izbijanjem plina u Sibiru također mogle objasniti pojave u tzv. Bermudskom trokutu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

No, koliko zapravo ima istine u pričama o navodnim nestancima u Bermudskom trokutu? Pa, neke će to razočarati, ali - ne previše.

Naime, sporni trokut posebno rizičnim ne smatra ni jedna mornarica ili tvrtka na svijetu, a za većinu se navodnih nestanaka kasnije utvrdilo da su bili krivo ili lažno prijavljeni ili pak da se uopće nisu dogodili. O tome je detaljno pisao Larry Kusche, istraživač s državnog sveučilišta u Arizoni čiji nalazi pokazuju da se na tom području događaju nesreće čiji broj ulazi u svjetski prosjek i ničime se ne ističe. 

Zanimljivo, World Wide Fund for Nature 2013. godine je objavio listu deset najopasnijih područja za plovidbu i Bermudski trokut nije bio među njima

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

Salon u Požegi nudi besplatne tetovaže Plenkovića na prsima: 'Već sam dogovorio 4 termina'
'LJUDI MISLE DA JE PATKA'

Salon u Požegi nudi besplatne tetovaže Plenkovića na prsima: 'Već sam dogovorio 4 termina'

Iako se radi o neobičnoj ponudi, postoje oni koji su zainteresirani doživotno na koži nositi predsjednika HDZ-a

Donosimo pravila nagradne igre “Osvoji ljetovanje za cijelu obitelj”
NAGRADNA IGRA

Donosimo pravila nagradne igre “Osvoji ljetovanje za cijelu obitelj”

Od 22. travnja do 26. travnja čitatelji tiskanog izadanja 24sata moći će sakupiti kupone i osvojiti odmor za cijelu obitelj.
Pravila SMS natječaja za pretplatnike „Osvoji vrećicu za reciklažu"
NAGRADNI NATJEČAJ

Pravila SMS natječaja za pretplatnike „Osvoji vrećicu za reciklažu"

Pretplatnici tiskanog izadnja 24sata u ponedjeljak 22. 4. imat će priliku osvojiti vrećicu za reciklažu.