To je to što me zanima!

Od 1,5 mil. pivskih boca sagradili budistički hram

Iako budističkim svećenicima vjera zabranjuje alkohol, to ih nije spriječilo da od 1984. godine skupljaju pivske boce te od njih naprave hram
Vidi originalni članak

Golemi budistički hram svećenici su napravili od  recikliranih pivskih boca. Skupljaju ih od 1984. godine. Pomoću 1,5 milijuna boca napravili su čitav kompleks građevina uključujući glavni hram, krematorij, sobe za molitvu, dvoranu, vodeni toranj te zahode za turiste. Hram Wat Lan Kuad, poznatiji pod nazivom Hram od milijun boca, nalazi se u Khun Hanu na Tajlandu, 640 kilometara od glavnoga grada Bangkoka. Počevši skupljati boce davne 1984. godine, svećenici nisu niti sanjali da će pomoću njih sagraditi hram. Vidjevši koliko ih imaju, pozvali su lokalne vlasti da im šalju još boca. Oko 1,5 mil. boca pričvrstili su cementom. Kažu da ne gube boju te da ih je jako lako čistiti.
- Što više boca dobijemo, to ćemo više građevina napraviti - kaže Abbot San Kataboonyo, budistički svećenik.
Nije poznato kako je budističkim svećenicima palo na pamet skupljati pivske boce jer im vjera strogo zabranjuje alkohol. Hram je postao turistička znamenitost u jugoistočnoj Aziji.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare