To je to što me zanima!

Ovcama stavili gas maske zbog pokusa s metanom

Operacija "Gas maska" pogodila je australske ovce koje su prisiljene nositi gas maske kako bi se otkrilo kakav utjecaj imaju na promjene u klimi
Vidi originalni članak

Plan je staviti gas maske na ovce i nakon kraćeg vremena očitati koliko metana proizvode i kako to utječe na klimatske promjene. Dokazali su da ovce i stoka proizvode metan iz usta te tijekom ispuštanja vjetrova, a u atmosferi ostaje od devet do 15 godina.
- Ovu masku stavljamo preko lica životinja, ali ne pokriva im oči nego samo nosnice pa kad izdahnu plin ostaje u filteru. Životinje nisu uznemirene tim postupkom - rekao je professor Rowe.
Nadaju se da će istraživanje pokazati koje su pasmine ovaca genetski predodređene tako da proizvode manje metana. Znanstvenici također žele saznati kako promijeniti prehrambene navike ovaca da proizvode što manje tog opasnog plina.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • ČUPKICA 11.10.2008.

    aj jadna ovčica izgleda ko dinko svemirko!!!!!!!

  • cepuljni 10.10.2008.

    a ljudi moji,od kad nisan cuo vecu glupost.......ma nemogu virovat

  • Gatsby 10.10.2008.

    Ma daj ne serite kao da ovce i krave prije nisu disale i prdjele. Neka zaustave Kineske i Američke giga zagađivače , neka sve zemlje uvedu svaki mjesec dan bez automobila , to je samo 12 dana u godini pa onda neka MJERE!

Komentiraj...
Vidi sve komentare