To je to što me zanima!

Ozlijeđena kobila dobila je umjetnu nogu i novu priliku

Pretrpivši tešku ozljedu, kobilu Riley namjeravali su uspavati. Ugradivši joj umjetnu nogu, veterinar joj je pružio novu priliku. Riley sada može trčati
Vidi originalni članak

Zahvaljujući umjetnoj nozi, kobila sad šeće potpuno sama i druži se s ostalim konjima. Veterinar koji joj je ugradio nogu smatra da će operacije takvog tipa ubuduće pomoći mnogim životinjama. Kad je došla u utočište za životinje u Wyomingu prije četiri godine, nije izgledalo dobro. Imala je tešku ozljedu noge i mislili su da će je morati uspavati. Prvo su joj ugradili metalni dio kako bi ispravili nogu i gležanj. To je isprva pomoglo, ali nakon nekog vremena došlo je do infekcije. U takvim slučajevima životinju se uspavljuje. Međutim, veterinarka Tara Timpson nije to dopustila. Saznala je da je veterinar Ted Vlahos u Utahu već obavio takve operacije i javila mu se. Pregledavši kobilu, veterinar je ustvrdio da je dobra kandidatkinja za operaciju. Kobilu je uspješno operirao, a pet mjeseci nakon operacije već je trčala i igrala se s ostalim konjima.
- Svake godine tisuće konja moraju se uspavati zbog sličnih slučajeva kao što je ovaj. Zahvaljujući tehnologiji i medicini to više neće biti potrebno. Ova operacija nije za svakog konja koji slomi ili ozlijedi nogu, ali puno njih ćemo moći spasiti - rekla je glasnogovornica iz utočišta, Barbara Williamson.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Sara 1 27.10.2008.

    super ! dokaz da nekad i tužna priča ima sretan završetak..

Komentiraj...
Vidi sve komentare