To je to što me zanima!

Pa je li ovo poligon ili cesta? Na 100 metara čak 12 znakova: 'Pa ovo ni Janica ne bi svladala!'

Iz Grada Crikvenice, gdje je ova fotografija snimljena, rekli su nam kako je investitor radova poduzeće VIO ŽCV d.o.o., a oni kažu kako je ulica potpuno zatvorena za promet i da ti znakovi ne služe regulaciji prometa
Vidi originalni članak

Zanimljiv prizor iznenadio je brojne posjetitelje Facebook stranice 'Uživo s hrvatskih prometnica', koja je objavila fotografiju iz Crikvenice, a prikazuje pravi mali labirint prometnih znakova na vrlo kratkoj relaciji ceste. 

POGLEDAJTE VIDEO: Na 100 metara ceste čak 12 znakova

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na nekih 100 metara Vinodolske ulice, s fotografije možemo izbrojati čak 12 prometnih znakova. O čemu se točno radi, upitali smo Grad Crikvenicu, koji nas je uputio na nositelja radova.

Kako kažu iz nadležne tvrtke, ta ulica u trenutku nastanka fotografije uopće nije bila u prometu, odnosno, bila je potpuno zatvorena i ograđena, te znakovi koje možemo vidjeti ne služe regulaciji prometa.

 

 

'Ta ulica je potpuno zatvorena za promet, znakovi ne služe za regulaciju'

- Navedena ulica je u vrijeme izrade fotografije bila u potpunosti zatvorena za promet. Naime, postavljeni znakovi ne služe za regulaciju prometa već za privremeno obilježavanje poklopaca za koje je vršena nivelacija u svrhu postavljanja novog asfalta. Navedeni poklopci su na ovaj način privremeno obilježeni unutar zatvorenog gradilišta. Ovim putem se želimo zahvaliti svim građanima na strpljenju tijekom projektnih radova - očitovali su se iz investitorske tvrtke VIO ŽCV na naš upit.

230 MILIJUNA KUNA Počeli radovi na poboljšanju vodne infrastrukture Viškova

Pojasnili su i malo više o projektu, koji je sufinanciran od strane EU.

Projekt „Sustav odvodnje otpadnih voda: Aglomeracija Novi Vinodolski, Crikvenica i Selce“ sufinanciran je sredstvima Europske unije u okviru Operativnog programa za konkurentnost i koheziju 2014.-2020., a provodi se u svrhu poboljšanja sustava odvodnje, vodoopskrbe i pročišćavanja otpadnih voda u cilju zaštite vodnih resursa Republike Hrvatske te zaštite okoliša. Osim rekonstrukcije postojeće mreže odvodnje otpadnih voda, biti izgrađeni i novi kanali s uređajima za pročišćavanje otpadnih voda. Što se izgradnje sustava odvodnje tiče, u prošlim je fazama realizacije izgrađeno 32.403 metara mreže, odnosno oko 57 posto ukupno planirane izgradnje. Također, faza rekonstrukcije i sanacije postojećeg sustava odvodnje trenutno je na oko 42 posto realizacije, kao i rekonstrukcija sustava vodoopskrbe koji je na 41 posto izvršenosti. Osim operativnih aktivnosti, izvršena je i akvizicija dodatne opreme za održavanje, a koja bi trebala osigurati kvalitetno djelovanje sustava u budućnosti, ali i tijekom daljnjih projektnih aktivnosti. Ovo je jedan od većih projekta iz ovog vodnog sektora na razini države. Što se tiče dosad izvedenih radova u ovoj godini, prosječno je dnevno položeno otprilike 117 metara odvodnje i vodoopskrbe. U Novom Vinodolskom izvedeno je gotovo 12 kilometara odvodnje (oko 76 posto), dok je u Crikvenici izvedeno nešto preko 21 kilometara odvodnje (oko 52 posto). Vodoopskrbne mreže je na području Novog Vinodolskog izgrađeno 3.000 metara (oko 60 posto), dok je u Crikvenici izgrađeno približno 3.300 metara vodoopskrbne mreže (oko 39 posto). Projekt je usmjeren na poboljšanje sustava upravljanja vodama s ciljem osiguranja odgovarajuće pitke vode i zaštite stanja voda, a njegova vrijednost je skoro 460 milijuna kuna od kojih je 71% ukupna vrijednost bespovratnih sredstva iz Kohezijskog fonda za projekt. Ostatak će se financirati nacionalnim sredstvima i lokalnom komponentom.

'Ni Janica Kostelić ne bi savladala ovaj slalom'

Objavljena fotografija podigla je mnogo prašine, a nisu izostale ni brojne reakcije ljudi.

- Poligon u autoškoli. Prikaz trenutnog stanja u državi. Super veleslalom - neki su od komentara ispod objave.

- Ivica Kostelić bi uživao. Ni Janica Kostelić ne bi savladala ovaj slalom i rupe - još su neke od reakcija.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • ćiribu_ćiriba 12.04.2022.

    Afrika je za nas napredna....

  • Cuvar1950 12.04.2022.

    Pa treba znat struku da možeš pricat o tome

  • ovajpodatakkasnijenecesmocimijenjati 12.04.2022.

    Bitno da si ti clanak napisao...plaća ide polako

Komentiraj...
Vidi sve komentare