To je to što me zanima!

Pas i maca nerazdvojni: 'U dom će skupa, nećemo ih rastaviti'

Tom i Jerry, mačić i pas koje su volonteri našli na deponiju kraj Bosanskog Broda, su dobro i čekaju svoj zauvijek dom. Volonteri trenutno rade na tome da ih udome zajedno u dobre ruke
Vidi originalni članak

Mačić je malo bolje, ali još se bori. Pesek je okej, trpi sva grickanja, grebanja i đipanja od svog malenog klupka, rekla nam je Martina Szalay Zeidler. Tom i Jerry i dalje su nerazdvojni otkako su se, silom prilika, sprijateljili na deponiju kod Bosanskog Broda. Trenutno su na sigurnom te i dalje najbolji prijatelji. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Podsjetimo, prije nekoliko dana volonterka Martina pronašla je na deponiju psa i njegovog prijatelja, mačića koji ima problema s očima. Odmah ih je zbrinula. Kako nam javlja, trenutno volonteri rade na svim papirima i posjećuju ljude koji su se javili da bi ove prijatelje udomili zauvijek. 

ČEKA IH NOVI DOM Dok Tom mirno spava, maleni Jerry mu se penje po glavi

- U dom mogu samo zajedno. Nema smisla razdvajati ih - rekla nam je Spomenka. 

No, briga ove volonterke i ostalih dobrih ljudi koji se brinu za napuštene životinje nije gotova. Upravo su u petak ujutro spasili još jednog psa s deponija. Tamo su pronašli skotnu kujicu koja je ubrzo postala cimerica Tomu i Jerryju. Martina ističe da na deponiju ima puno napuštenih pasa, no da je ona bila hitan slučaj zbog svog stanja. 

NAŠLI IH U BOSANSKOM BRODU Došli spasiti Lesija, a on doveo Toma: Pas mačića nosi posvuda

 

Idi na 24sata

Komentari 41

  • Bubamara na cvijetu 18.10.2019.

    Također osobe koje bi se eventualno smatrale oštećenima a koje su uplatile upravo za ovu svrhu se obrate na moj FB profil Johanna Solus Lupus u inbox ili osobi kojoj su dale donaciju ukoliko je bila sa ovom namjenom. Te ukoliko niste voljni da vaša sredstva ne odlaze neprovjereno zatražiti od nadležnih institucija dokaz u što su se sredstva utrošila.

  • Vrac666 04.10.2019.

    Pas te nikad ali nikad neče iznevjeriti! Ovaj primjer može posramiti ljudski rod

  • ozanavg 04.10.2019.

    Zasluzili su ostati zajedno ostatak zivota. Male zivotinje a veliki borci.

Komentiraj...
Vidi sve komentare