To je to što me zanima!

Pas nazvao broj za hitne slučajeve i spasio vlasnika

Njemački ovčar Buddy pravi je čovjekov prijatelj. Joe Stalnaker doživio je napad. U pravom trenu Buddy se sjetio obuke i spasio vlasnikov život nazvavši 911.
Vidi originalni članak

Na audio snimci službe za hitne intervencije u Scottsdalu u državi Arizoni (SAD), čuje se Buddy kako uzbuđeno laje. Dispečer Chris Trott poslao je policijski patrolni auto na intervenciju jer je uz Stalnakerov telefonski broj bila napomena da u kući živi pas uvježban da nazove broj 911 ako se vlasniku nešto dogodi. Stigavši na adresu, čuli su glasan lavež i ušli u kuću. Narednik Mark Clark rekao je da se Joe Staknaker oporavio nakon dva dana provedena u bolnici.
- Ovo je nevjerojatno! Čak ni najstariji dispečeri nisu nikad doživjeli ništa slično - rekao je policijski narednik.
Stalnaker je usvojio Buddyja kad je imao osam tjedana iz centra "Kandže s razlogom" u Michiganu za uvježbavanje pasa za pomoć starijim i nemoćnim osobama. Naučili su ga da nazove broj za hitne slučajeve u slučaju da njegov vlasnik dobije napad. Buddy, koji sada ima 18 mjeseci, zove broj dok god mu se dispečer ne javi. Ovo je treći put da je Buddy zvao hitnu službu. Napadi su posljedica ozlijede glave koju je Joe imao prije deset godina za vrijeme vojne vježbe.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare