To je to što me zanima!

Pijanog kapetana tankera jedva su odvukli od kormila

Pijanog kapetana odvukli su s broda nekoliko sati prije nego što je trebao isploviti iz jedine škotske rafinerije nafte s punim tankerom od 23.000 tona
Vidi originalni članak

Dok je tanker od 13.000 tona bio usidren u rafineriji Ineos u Grangemouthu, Rus Jurij Grišenko (58) pio je vino na palubi s mornarima. Utovarili su deset tisuća tona nafte i bili su spremni za polazak. Policija, koja je dobila dojavu od brodskog inspektora, vidjela je kapetana kako tetura. Iako je odgovoran za brod i posadu, imao je dva i pol puta veću količinu alkohola u krvi od dozvoljene. Priznao je krivicu i dobio kaznu od 15 tisuća kuna.
- Imali ste veliku sreću da vas je netko prijavio. Ideja da isplovite u takvom pijanom stanju u najmanju je ruku grozna i bezobzirna - rekao je sudac Raymond McMenamin.
Mogao ga je kazniti sa zatvorom od dvije godine, ali uzeo je u obzir dosadašnje dobro vladanje i to što je već kažnjen otkazom u kolumbijskoj kompaniji za koju je plovio. Odvjetnik John Mulholland pokušao je umanjiti odgovornost kapetana, koji je u 25 godina na moru preplovio cijeli svijet, rekavši da ionako brodom upravlja automatski pilot te da posada preuzima kormilo tek u dubokim vodama istočno od Edinburgha. Kapetan, koji do završetka suđenja nije smio napustiti zemlju, sada samo razmišlja o povratku kući.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare