To je to što me zanima!

Pingvin našao ženu s drugim: Obračunali se pred kamerama

Pingvinska sapunica: Pingvinu koji se vratio u gnijezdo "smračilo se" kad je vidio da je njegova ženka s novim pingvinom te ga je napao, a snimka tučnjave zapalila je internet
Vidi originalni članak

Šokantna tučnjava izbila je među pingvinima nakon što se mužjak vratio u gnijezdo i kraj svoje ženke našao drugog mužjaka. 

Viralni video izazvao je gomilu reakcija mnogih koji su bili u šoku zbog ovakvog ponašanja životinja koje nam inače djeluju prilično smireno, a na Twitteru su čak i osvanuli "profili" glavnih aktera ove ljubavne drame u kojima se nastavilo razračunavanje. 

Pingvini su inače poznati po tome što iznimno vjerne životinje, a National Geographic piše kako se u prosjeku 72 posto pingvina svake godine pari s istim partnerom. Odnosno, mužjaci se vraćaju u isto gnijezdo u nadi da će ženke opet doći. 

Za neke vrsta razdoblje parenja od tri tjedna počinje krajem listopada. U to vrijeme mužjaci i ženke se nadaju zajedničkom povratku u gnijezdo, no planovi nekad propadnu. 

- I kod pingvina pucaju veze, ali razlozi su često logističke prirode - objašnjava Laura Dray u videu. Mužjak će se ponekad vratiti nakon ženke i shvatiti da je ona prešla na novog partnera. 

Takva pingvinska 'rastava' tek je drugi razlog promjene partnera, dok je primarni inače smrt. 

Idi na 24sata

Komentari 100

  • Mél.C.B.🌼 18.11.2016.

    hah, uzas.....da je pingvin bio dobar nebi ga mama pingvinica zaminila s drugim!! :)

  • Annunnaki 06.11.2016.

    Lakse mi citati engleski nego kako vi pisete hrvatski.

  • ankastazio 06.11.2016.

    kako se smišno klepaju, hahahaaa................................

Komentiraj...
Vidi sve komentare