To je to što me zanima!

Platila ih je 30 kn: 'Svijetle već 48 godina, možda me i nadžive'

Britanka Vina Shaddick (68) bila je tinejdžerica kada ih je kupila još davne 1969. godine. Da dana današnjeg svijetle i nisu se nikada pokvarile niti je zamijenjena ijedna lampica
Vidi originalni članak

Najstarije lampice za bor u Velikoj Britaniji i dalje svijetle nakon čak 48 godina - bez da je ijedna ikad bila zamijenjena, piše Mirror.

Vina Shaddick (68) bila je tinejdžerica kada ih je kupila još davne 1969. godine u trgovini Woolworths. Platila ih je samo 3 funte i više joj se nego isplatilo. Njezin 38-godišnji sin Ross svake ih godine, od kad zna za sebe, ponosno namješta na božićno drvce u njihovu domu u Plymouthu.

- U današnje vrijeme lampice dolaze sa strujnim adapterom. Veselim se i nadam se da će doživjeti 50. obljetnicu. Kako bi ih sačuvao ne skidam ih s drvca kada prođe sezona blagdana već cijelo drvce zajedno s ukrasima umotam u najlon. Ipak, upaljene su samo dok sam i ja u sobi, za svaki slučaj - kaže Ross, inače profesor glazbenog. 

'Pričalo se da su uvezene iz Njemačke'

Njegova majka još uvijek pamti dan kada ih je kupila. 

- Bila sam dvije godine u braku. Kupila sam ih na pauzi za ručak, a širila se priča da je ta serija lampica u Veliku Britaniju uvezena iz Njemačke. Za mene ove lampice nose puno uspomena, a čini se da bi me mogle i nadživjeti - kaže Vina, koja je zbog svojeg zdravstvenog stanja u umirovljeničkom domu gdje će i dočekati Božić. 

Ross će ju, naravno, posjetiti na sam Božić i donijeti joj fotografiju drvca ukrašenog neuništivim lampicama.  

Idi na 24sata

Komentari 27

  • 14.12.2017.

    Te davne 1969. godine u trgovini Woolworths se plaćalo isključivo i konvertibilnim kunama.......

  • gigi777stella 14.12.2017.

    Te svjećice sigurno sigurno nisu proizveli Kinezi, garant. Slično je i sa rugim, proizvodima npr. TV uređajima. Imao sam 2 TV prijemnika ,,Grundig'' preko 35 god. i nedavno sam ih ispravne poklonio. Spojiti će se na njih receiver, DVD il' sl.i dalje će raditi najmanje još 10 god. a današnji proizvodi.....- instant ,,banana''.

  • Poisonous 14.12.2017.

    Podsjeća me na brzog iz Mućki. 15 godina nisam promijenio metlu. Samo sam zamijenio 10 drški i 13 četki.

Komentiraj...
Vidi sve komentare