To je to što me zanima!

Plečko: Neki jogiji doista žive od zraka, bez vode

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Indija: Liječnici proučavaju jogija Prahlada Janija (83) koji tvrdi da može preživjeti bez hrane i vode nakon što ga je sa 8 godina blagoslovio Bog...
Vidi originalni članak

Jogi Prahlad Jani (83), koji tvrdi da 70 godina nije jeo ni pio, nalazi se u bolnici u Ahmedabadu u Indiji. Tamo liječnici rade testove i pretrage te pokušavaju ustanoviti kao je moguće da netko tako dugo živi bez hrane i vode. Nadaju se da će proučavanjem hinduističkog asketa otkriti kako je moguće preživjeti za vrijeme prirodnih katastrofa te pod ekstremnim stresom ili u svemirskim misijama. Liječnici planiraju Janija skenirati, pregledati njegov mozak, srce te testirati njegovu krv. Jogi je u bolnicu stigao prošli četvrtak i od tada nije popio ni kap vode, nije jeo i nije išao na zahod. Tvrdi da svoju snagu dobiva iz meditacije te da ga je Bog blagoslovio kada je imao osam godina. Od tada više nije morao jesti. Prvi rezultati pretraga će biti poznati za dva mjeseca.  

PLEČKO: JOGIJI MOGU RECIKLIRATI VODU
Poznati alternativac Drago Plečko kaže kako laka ili jogi može zadržavati tekućinu unutar tijela, koja se u stanovitom smislu reciklira, i to mjesecima za vrijeme tzv. stanja samadhija, odnosno potpune koncentracije.
- Uslijed redukcije otkucaja srca na samo dva u minuti, pada i metabolizam, pa na neki način unutar tijela jogija nastaju one najnužnije tvari iz plinova u atmosferi i tih malih količina vode - objašnjava Plečko. Dodaje kako su liječnici u Indiji već prije Janija potpuno izolirali. Zapečatili su i dasku u WC-u te mu davali samo 100 ml vode dnevno kako bi isprao usta i ispljunuo istu količinu vode.
- Kada je period takva preživljavanja prešao granice mogućeg snimili su mu ultrazvukom mokraćni mjehur i vidjeli kako se ista količina vode koja cirkulira tijelom, umjesto da se izmokri na neki način, cijelo vrijeme resorbira kroz stijenke mjehura i vraća u organizam. To nije viđeno nikada ranije - kaže Plečko.

Idi na 24sata

Komentari 55

  • katapult 08.11.2010.

    ma stari je uistinu fenomen ne zato što ije jeo nego zato što je zaludio pol svijeta tom svojom tvrdnjom laž-istina

  • konjina 03.11.2010.

    siva reciklira govna i svaki dan nova izlaze na površinu kaj to nije mistično

  • PapaŠtrumpf 29.04.2010.

    Izmišljeni članak Jace i Šukija da se privikavamo na to.

Komentiraj...
Vidi sve komentare