To je to što me zanima!

Podvodni auto Jamesa Bonda postao je stvarnost

Frank Rinderknecht je od trenutka kada je 1977. godine u filmu vidio da 007 bježi autom pod vodu sanjao trenutak kada će kreirati takav stroj
Vidi originalni članak

San se pretvorio u stvarnost u četvrtak. Predstavio je zadivljujuće postignuće. Švicarski dizajner automobila proizveo je automobil sQuba, vozilo koje se jednako dobro snalazi na tlu, na vodi i pod vodom.
- Tri desetljeća pokušavao sam zamisliti auto koji se može kretati pod vodom. Konačno je san postao java - priča presretni vlasnik tvrtke Rinspeed, koja je specijalizirana za restauriranje i modificiranje starih automobila. Baš kao i njegova glavna inspiracija, Lotus Esprit Turbo, sQuba je izrađen na Lotusovoj šasiji. No, razlika je u tome što je Rinderknecht svoju 'bebu' ostavio otvorenog krova. Na vodi ga pokreću dva propelera smještena s obje strane zadnje registracijske tablice. Otvorite li vrata, auto počinje zaranjati. Pod vodom jedan od tri motora usisava vodu kroz prednju rešetku i izbacuje ju kroz dva mlazna ventila smještena s obje strane vozila. Upravo te mlaznice upravljaju automobilom pod vodom. SQuba će biti predstavljena idućeg mjeseca na sajmu u Ženevi, Švicarska. Izložak nije na prodaju, ali ako želite da vam ga Rinspeed proizvede, platit ćete 7.500.000 kuna.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • damba1966 15.02.2008.

    ako je Pankretić dobio Mercedesa onda ovaj auto treba pokloniti ministru pomorstva

Komentiraj...
Vidi sve komentare