To je to što me zanima!

Pogledajte kako je izgledao brutalan i zaboravljen sport

Sport kojeg su 1970-ih iskorijenili borci za prava životinja nastao je gotovo sto godina prije toga. Osmislio ga je William 'Doc' Carver, kojem je ideja navodno sinula dok je prelazio most iznad rijeke
Vidi originalni članak

Jedan od čudnijih sportova 20. stoljeća svakako je skakanje s konjima. Samo zagriženi zaljubljenici u adrenalin usudili su se skočiti s platforme visoke 21 metar jašući na konju. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Sport kojeg su 1970-ih iskorijenili borci za prava životinja nastao je gotovo sto godina prije toga. Osmislio ga je William 'Doc' Carver, kojem je ideja navodno sinula dok je prelazio most iznad rijeke Platte u Nebraski, a konj mu je skočio u vodu, piše All That is Interesting.

Nakon toga počeo je trenirati konje i nagovorio je kćer da postane jahačica i skakačica, a njegova snaha Sonora Carver postala je jedna od najpoznatijih skakačica u sportu koji se proširio najviše u Atlantic Citiyju i New Jerseyju. 

Redovite predstave organizirane su na Steel Pieru u Atlantic Citiyju gdje je tijekom 20-ih i 30-ih godina Sonora redovito nastupala. Od ozljede zadobivene tijekom skakanja je i oslijepila, a njezin život inspirirao je Disneyevu priču 'Wild Hearts Can't Be Broken'.

Konje koji skaču u vodu danas možete još vidjeti samo u Lake Georgeu u državi New York.

 

Idi na 24sata

Komentari 22

  • zeljkic 22.08.2017.

    ajde admin ne maltretiraj me zbog moje iskrenostia ne vrijeđanja nekog tko više ni ne postoji, i kakvo je to bilo vrijeđanje....daj malo čitaj komentare pa razmisli kaj radiš...

  • 04.08.2017.

    ...preopasno ne ponovilo se

  • veliki mudonja 04.08.2017.

    "skokovi u vodu sa konjem."??? pa ovo zvuči tolko bolesno da bi i sama ideja morala bit kažnjiva sa 25 g. zatvora

Komentiraj...
Vidi sve komentare