To je to što me zanima!

Pokrenuli kviz za azilante: Tko najviše zna o Nizozemskoj?

Neobičan tv-kviz na nizozemskoj televiziji ispituje isključivo azilante koji, ako imaju dovoljno znanja o zemlji u kojoj traže azil, mogu osvojiti 30.000 kuna ili tulipan
Vidi originalni članak

Weg van Nederland ili Odlazak iz Nizozemske je televizijski show u kojem se natječu azilanti odgovarajući na pitanja o nizozemskoj kulturi, povijesti i jeziku, piše Oddity Central. Iako se sve možda čini kao šala, glavni urednik showa Frank Wiering tvrdi kako su natjecatelji zaista ljudi koji imaju problema s pronalaskom azila te moraju za dva do tri mjeseca napustiti zemlju. Glavna nagrada je 30.000 kuna koje mogu ponijeti sa sobom kada ih deportiraju. Gubitnici se moraju zadovoljiti utješnim nagradama poput tulipana.  

Wiering kaže kako mu se isprva činilo da je show užasna ideja, ali nakon dužeg razmišljanja shvatio je, kaže, da se zapravo ne izruguje azilantima već njihovu situaciju čini smiješnom. 

- Naša vlada često ulaže u obrazovanje i integraciju djece imigranata. Baš kada su blizu cilja da postanu vrijedni Nizozemci moraju napustiti zemlju. Program je bolestan, ali je bolesna i realnost - zaključio je Wouter van Zandwijk, glasnogovornik grupe za pomoć imigrantima.  

Kviz s emitiranjem počinje u četvrtak kada će se natjecati inženjer aeronautike iz Kameruna i student iz Čečenije. Može se igrati i  na internetu gdje natjecatelji mogu osvojiti putovanje na Curacao, nizozemski otok u Karipskom moru.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare