To je to što me zanima!

Prati ga u stopu: Čupko mu sjedi na leđima i sve nadzire

Željko i Tatjana Kukolić iz Kolonije kraj Petrinje imaju mačka koji sa svojim vlasnikom voli raditi s povrćem. Pažljivo nadzire sve radove koji se odvijaju u vrtu
Vidi originalni članak

Čupko je običan seoski mačak. Star je četiri godine. Ali ponaša se kao pas.

Tako nam je rekla Tatjana Kukolić (47) iz Kolonije kraj Petrinje. Mačak Čupko voli i nju, ali, dodaje, lud je za njezinim suprugom Željkom (57).

- Kad god Željko ide u vrt plijeviti, okopavati ili zalijevati, čim se sagne, Čupko skoči na njega. Na leđa, na vrat, ruku..., nije bitno. I tako on nadgleda što se radi. Stvarno je smiješan - kaže nam Tatjana.

No odnos Čupka i njezina supruga više sliči odnosu čovjeka i psa nego čovjeka i mačka. Tako Čupko samo gleda gdje je njegov najbolji prijatelj Željko. Kad se pogledaju u oči, dolazi se maziti.

- Ma on vam je jedna velika maza - kaže nam Željko. Što god radi, Čupko je kraj njega.

- Čim suprug sjedne ispunjavati križaljke 24sata, eto ti njega te mu se lijepo namjesti u krilu ili mu sjedne na rame i gleda kako rješava križaljku - kaže Tatjana.

Djeca su im odrasla i ne žive s njima. Oni su nezaposleni, ali imaju komad zemlje od koje žive. Poljoprivredne radove im nadgleda - Čupko. 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • AmyEmili_1 07.12.2016.

    Obožavam mačke! Moja Tikica se slično ponašala ko i Čupko..😘😸

  • antena1 08.05.2016.

    Moja mačka strašno liči na ovog Čupka, također je obična, našla sam ju na nasipu kao malo mače, odbačenu, ona ide zamnom do obližnje trgovine kao pas, sjedne pred trgovinu i čeka me, onda opet zamnom kući.

  • guslacica 29.04.2016.

    Nisam pretjerano luda za macama al ovaj mi je mrak.

Komentiraj...
Vidi sve komentare