To je to što me zanima!

Prelazite cestu na crveno? U Kini stupići nadziru takve ljude

Ova instalacija je dobra ideja! Može odvratiti ljude od prelaska ceste preko crvenog i smanjiti broj prometnih nesreća u budućnosti, rekao je jedan od građana
Vidi originalni članak

Novi način sprečavanja pješaka da prelaze cestu dok im je crveno svjetlo, dolazi iz Kine. 

Naime, vlasti su ispred zebre postavile žute stupiće koji mogu prepoznavati lica, a koja detektiraju prelazi li netko preko crvenog ili ne. Ukoliko se pješak odluči na kršenje zakona, stupić ga poprska vodom. 

- Upalilo se zeleno svjetlo, molim vas prijeđite cestu i budite oprezni - čuje se iz stupića kada se upali zeleno za pješake. Ukoliko je svjetlo crveno, stupić pušta poruku: 

- Upaljeno je crveno svjetlo. Molim vas da ne prelazite cestu, opasno je - čuje se iz stupića. 

Građani su podjednako isprepadani vodom koja ih prska iz stupića kad pokušaju prijeći cestu kad ne smiju, kao i oduševljeni izumom. 

- Ova instalacija je dobra ideja! Može odvratiti ljude od prelaska ceste preko crvenog i smanjiti broj prometnih nesreća u budućnosti - rekao je jedan od građana. 

No, izum je i dalje na probnom roku, piše Daily Mail. 

Idi na 24sata

Komentari 13

  • retita🦋 02.05.2018.

    Kod nas to ne bi imalo smisla.Bilo bi više stupića nego vozača.Večina njih za volanom koristi;cigaretu,mobitel,šminku,burek,pivu a pozamašan broj i suvozača.Kada se nešto dogodi onda je kriva policija jer je baš tada nema.A stradaju oni iz suprotnog smjera.Oni samo pokušavaju voziti...

  • sarkastican 01.05.2018.

    Sigurnije je preci na crveno i pogledati, nego proci na zeleno i ne pogledati.

  • Liverpool_YNWA 01.05.2018.

    a po zimi?

Komentiraj...
Vidi sve komentare