To je to što me zanima!

Pretvaraju divlje i ljute konje u najbolje prijatelje pomoću joge

Djelatnici škole Doma India već više od pedeset godina dokazuju da nema nikakve potrebe krotiti konje na agresivan i(li) bolan način. Baš naprotiv, postoji divan put...
Vidi originalni članak

Divlje, traumatizirane i nervozne konje moguće je pripitomiti pomoću joge , a o čemu svjedoče brojna videa objavljena na YouTubeu.

U njima su prikazane tehnike opuštanja konja , odnosno vježbe koje oslobađaju tu plemenitu životinju od straha.

- Konjima ne treba nanositi bol ili u njima izazivati strah . Treba ih krotiti u skladu s njihovom prirodom te na taj način zaslužiti njihovo povjerenje i lojalnost - stoji između ostalog na stranicama škole Doma India , koju je u San Luisu , Argentina, osnovao Oscar Scarpati.

Oscar Scarpati je napisao i to da je na konjima proputovao tisuće i tisuće milja, te da je proučavao njihovo ponašanje i njihove potrebe u najrazličitijim uvjetima.

Kasnije mu se u radu pridružio njegov sin Cristobal, koji je pokazao da je u stanju toliko umiriti divljeg konja da može izvesti stoj na glavi dok je životinja na leđima. Pogledajte.

Idi na 24sata

Komentari 46

  • twinsi2 13.04.2014.

    Gledala sam davno film šaptač konjima predivan film,a konji su predivne životinje sa kojima se može iako su traumatizirane puno ljubavi i pažnje dovoljno:))))

  • user_317375 11.04.2014.

    Ne znam koliko je "prirodno" za konja da leži na leđima sa sve četiri u zraku i meditira? Ja konje zamišljam kao predivne životinje kojima je priroda namijenjila da budu "divlji" ali u smislu da trče po poljima slobodno, istražuju, miruju kad njima odgovara a ne kad im čovjek naredi. Konji su izuzetno mirne životinje kada to oni odluče da im treba...znaju satima stajat ili ležat u polju i gledat u daljinu, bez da su vezani i ništa...

  • ojdimidojdimi 10.04.2014.

    konji se razume, hahaaa.........................

Komentiraj...
Vidi sve komentare