To je to što me zanima!

Prodaje se misteriozni otok na kojem nitko ne živi 80 godina

Ovo područje u narodu je znano kao Fethaland i turistički je privlačno, pogotovo za bogatu klijentelu. Na glasu je kao jedno od najljepših mjesta u Velikoj Britaniji
Vidi originalni članak

Otok površine 98 hektara u Shetlandskom otočju već 80 godina nema nijednog stanovnika i prodaje se na dražbi po cijeni od 595 tisuća funti, što je nešto više od 5 milijuna kuna.

Nalazi se pokrajini North Roe i pripadao je obitelji Davida Murrayja više od 150 godina. Na otoku se nalaze kuće, no u njima nitko ne živi.

Ovo područje u narodu je znano kao Fethaland i turistički je privlačno, pogotovo za bogatu klijentelu. Vlasnik David Murray kaže da su zdravstveni problemi razlog prodaje otoka, a njegov otac Douglas posljednja je osoba koja se rodila na tom otoku, 1944. godine.

Što se tiče pristupa otoku, može se doći pješice, džipom ili brodićem. Murray priznaje da mu je teško napustiti otok, no jednostavno je primoran.

- Mjesto poput ovog je nezamislivo, ovakvog mjesta nema nigdje drugdje. Priroda je prekrasna, biljke i životinje..., kaže Murray, na čijem otoku se nalazi 23 zgrada.

Pogodan je za šetnje i uživanje u prirodi, a njegovo područje čak je istraživano virtualno putem simulacije video igrica u jednom muzeju u gradu Lerwicku. Ta simulacija omogućava korisnicima da 'šeću' otočnim krajolikom i upoznaju ga. Ipak, zasad još uvijek nema zainteresiranih kupaca.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • _Varešak_ 18.09.2017.

    Sve ima svoga kupca.

  • robicasvor 18.09.2017.

    To je na atlantiku, pa tam puse vjetar ko ludi svaki dan, bil sam nedavno u sjevernoj irskoj na moru gore, koliko god da je dan lijep, taj vjetar ga unisti totalno, zato i je takva cijena valjda

  • Viribus_1 18.09.2017.

    Todoricu evo prilike jeftino kupis i uzivas u odnesenom novcu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare