To je to što me zanima!

Prodaju na aukciji poznatu rečenicu Neila Armstronga

Armstrongova rečenica je godinama bila glavna tema brojnih stručnjaka koji su imali različita mišljenja o tome što je astronaut želio poručiti
Vidi originalni članak

Pronašli su dokument za koji se vjeruje kako je jedini na kojem je slavni astronaut, Neil Armstrong, napisao poznatu rečenicu 'Ovo je mali korak za čovjeka, a veliki za čovječanstvo'. Dokument će prodati na aukciji, a mogao bi doseći cijenu i preko 60.000 eura. Armstrongova rečenica je godinama bila glavna tema brojnih stručnjaka koji su zastupali svakojaka mišljenja o tome što je astronaut želio zapravo poručiti. Nakon povratka na Zemlju s Mjeseca, Armstrong i njegov kolega Edwin Aldrin su tri tjedna proveli u karanteni gdje je Armstrogn navodno potpisao dokument. John McLeash, glasnogovornik NASA-e, 2001. godine je rekao kako je pitao Armstronga što je želio poručiti poznatom rečenicom. Armstrong mu je odgovorio kako 'zna što je htio reći'. McLeash je na dokument unio datum te ovjerio dokument.
- Ovo su najznačajnije riječi 20. stoljeća. Dokument ima veliku povijesnu važnost - rekao je stručnjak za aukcije, Matthew Haley. Apollo 11 je na Mjesec sletio 20. lipnja 1969. godine. Astronauti Neil Armstrong i Edwin Aldrin su se nakon četiri dana vratili na Zemlju.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • direktor 29.03.2010.

    nisu oni bili gore

  • Dakox 29.03.2010.

    ...Zivilo covjecanstvo...

Komentiraj...
Vidi sve komentare