To je to što me zanima!

Pronašli poznato čudovište Nessie na engleskoj plaži

Britanski par, tražeći ostatke dinosaura, našao je kostur čudovišta koje je nalik popularnoj Nessie iz Škotske. Oduševili su se neobičnim otkrićem...
Vidi originalni članak

Britanka Tracey Marler pregledavala je plažu u Dorsetu tražeći ostatke dinosaura i otkrila kost ispod kamena.Vratila se kasnije s partnerom Chrisom Mooreom i pronašla još četiri. Uzbuđeni palaetolozi dojurili su na plažu i iskopali kostur čudovišta od 3,7 metara nalik bajkovitoj škotskoj Nessie. Našli su oko 150 kostiju trupa, lubanje i vilice s jednim preostalim razornim zubom i četiri goleme peraje. Ali, za razliku od slatkovodne Nessie, ova zvijer živjela je u moru. Znanstvenici su ga identificirali kao pleziosaura, koji se hranio ribom prije 150 i 200 milijuna godina.
- Našli smo ga u komadima, ali se jasno vidi kako je izgledao - rekao je Chris, stručnjak za fosile.
Kostur golemog predatora, koji su iskopali na plaži Monmouth, izložit će u obližnjem muzeju Lyme Regis.
- Ima samo deset poznatih primjeraka. Bavim se ovim poslom već 30 godina i nikad nisam našao čudnu kost - rekao je oduševljeni znanstvenik Richard Edmonds.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • bosnia_80 02.06.2009.

    150 000 000 do 200 000 000 godina, jesu li ovi tzv.naučnici uopće normalni!!!!????? pa jel\' oni misle da smo mi \"obični\" ljudi tolike budale da vjerujemo u sve te njihove gluposti s kojima nas svakodnevno bombardiraju!!? ..samo jedna decenija je duga, pa vijek, pa milenij ..zamislite kako je samo dug period od 1000 godina.. a gdje je onda hiljadu hiljada, pa sve to pomnoženo sa 200 ? oni znaju šta je i kako je bilo na zemlji prije 100 miliona godina, koji mozgovi majko moja mila..

Komentiraj...
Vidi sve komentare